Напишете дума/думи за търсене

Съвети за романтична градина (галерия)

За реализацията на приятна градина с романтичен полъх не е необходимо да разполагате с голямо пространство. Възможно е да се направи дори на балкона, стига да подберете подходящите аксесоари. И задължителните розово, бяло, зелено и други свежи и ефирни цветове.

Ако се придържате към стила шаби шик няма да сгрешите. Той се характеризира с присъствието на светли цветове и предмети, които напомнят с нотка носталгия за красивото минало.

Затова ако имате стари дървени столове, или такива от ковано желязо, не ги изхвърляйте, а ги употребете за целите си. Дървените може да послужат за цветарник. Ако няма шанс да възстановите металните за класическата им функция, може да ги боядисате в бяло и също да ги използвате просто за декор.

Стилът шаби шик в градината има няколко характерни особености. Една от тях е наличието на малки къщички. Дали ще са хранилки за птици или просто акцент, зависи от вкуса. Фигурките на ангелчета също отличават този романтичен стил. Металните клетки са друг начин да подчертаете ефирността, например като ги използвате за цветарници. Изобщо не се ограничавайте във вариациите на саксии и сандъчета, а просто се огледайте и развихрете фантазиите си.

Розите са задължителни за романтичната градина, а лилавият цвят на лавандулата, както и ароматът й ще добавят още елегантност в обстановката.

Иначе може да използвате различни неща за декора, като стари дървени макари, палета, стълби. Достатъчно е те да са хем здрави, хем да изглеждат състарени и в подходящ цвят.

Снимки pinterest и pixabay

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X