Напишете дума/думи за търсене

Десислава Радева взела в “Бояна” Лили и Митко, които гледат болните си родители

Лили и Митко от родопското село Вълчан дол ще живеят 10 дни в резиденцията на президента Румен Радев.

Децата, които гледат болните си родители, са взети в събота от селото от съпругата на президента Десислава Радева, научи “24 часа”. От “Дондуков” 2 не огласиха инициативата на първата дама, тя нямала намерение да я афишира.

“Идва два пъти.

Веднъж да

проучи

възможностите, а след това направо да ги вземе. С тях има социален работник от общината”, каза кметицата на селото Едита Текьова.

Съдбата на Лили и Митко трогна цялата страна, след като “24 часа” разказа за страшната мизерия, в която живее семейството. Заедно с детските надбавки домакинството разполага с общо 200 лв. на месец.

Наесен сестричката ще бъде в 5-и клас, а баткото - в 7-и.

Преди първата дама да ги заведе в столицата, Лили и Митко бяха в София със семейство от Златоград, което живее в Германия. Тогава благодетелите взеха и майка им, за да не им е тъжно.

Лили и Митко бяха щастливи, когато толкова много добри хора им изпратиха помощ, след като “24 часа” разказа историята им през пролетта.
Лили и Митко бяха щастливи, когато толкова много добри хора им изпратиха помощ, след като “24 часа” разказа историята им през пролетта.

Баща им Ангел получил два последователни инсулта и не се е лекувал. Тогава - преди 3 г., легнал на легло. Той се оказал и със счупена става на крака и дълго време отказваше да се оперира, но вече е претърпял интервенцията.

38-годишната майка също има здравословни проблеми и не успява адекватно да гледа децата си, но е много привързана към тях. Тя е сирак, родителите ѝ починали един след друг, когато била на 16 години.

Малката Лили върти цялата къщна работа. Още

от тригодишна

се грижи за

домакинството и

дори изкарваше

на паша магарето на семейството. От години пере всички на ръка”, разказва още кметицата на Вълчан дол.

Двете деца ходят на училище в съседното село Давидково. Сега в дома им има течаща вода, но все още няма баня и пералня.

“Предстои с помощта на дарители и на общината да им се подмени дограмата и да се ремонтира покривът на къщата”, добави Едита Текьова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X