Напишете дума/думи за търсене

Тайни, които ще ни накарат да заобичаме кулинарията

Обелете сварено яйце в чаша вода

За да обелете бързо свареното яйце, сложете го в чаша или буркан с вода и клатете няколко секунди. Черупката пада безотказно.

Рибата няма да залепва за скарата, ако използвате лимон

Сложете рибата върху лимонови шайби. Така хем няма да залепва за грила, хем ще се овкуси допълнително с цитрусов аромат.

Използвайте мазнина за лепкави продукти

Когато мерите продукти, които са лепкави, като мед или фъстъчено масло, намазнете чашата или мерилката с мазнина, за да не залепват суровините за стените.

Бърз начин за рязане на зелени подправки

Кълцането на зелените подправки може да е доста досадно. За да става по-бързо това занимание, навийте на руло растенията и режете.

Равномерно разпределяне на тестото

За да сте сигурни, че пластовете тесто е равномерно разпределено във формата за печене, използвайте две пръчки за суши. Сложете ги в двата края на тавата и се ориентирайте по тях.

Изстудете виното за нула време

Ако очаквате гости, а виното още не е охладено, увийте го в мокра кърпа и го пъхнете във фризера за 15 мин.

Против прегаряне на месото

На дъното на тавата направете „решетка“ от алуминиево фолио и отгоре сложете месото. Така то няма да прегори.

За още практични съвети харесайте фейсбук страницата "Рецепти за здраве"

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X