Напишете дума/думи за търсене

Ирен Кривошиева: Аз съм съгрешила толкова много в този живот, че нищо не бива да искам

снимка: Мила Иванова
снимка: Мила Иванова
Разговаряли ли сте с Николай на тази тема? Има ли той своите притеснения, че няма да останеш само с шест съпрузи?

Когато се запознахме, първата му реплика беше: “Кой ти вярва на тебе?“ Мисля, че трябва да му посветя специалното отношение към човек, който рискува след всичко, което знае за мен. Това е израз на смелост и решителност.

Това е нещо, което го отличава. Защото неминуемо мисълта му минава през главата – щом някой го е направил шест пъти, защо да не го направи отново? Но този брак е предизвикателство и за него. Той също има своята страст към свободата. Но този тип свобода аз наричам слободия - този ден с един, на другия – с друг, и тя неминуемо води до бездушие.

Разбрах, че в момента сте в добри отношения с бащата на сина ти Стефан Данаилов. Кога и как дойде взаимната прошка?

Не е имало такава. Ние нито се караме, нито се съдим. Ние сме зрели хора, всеки на своята позиция със съответната дистанция между нас. Аз го уважавам, защото е баща на моето дете и нищо повече. Уважението е свързано с послушание, с респект, със съобразяване. Ако някога съм направила нещо грешно, аз за себе

си съм абсолютно чиста, защото не съм имала намерение да нараня никого. Винаги съм приемала статуса такъв, какъвто е. Той е бил добър, доколкото на него му е възможно отговорен, и това е всичко. Какво повече мога да искам?

В какви отношения са със сина ти Владимир?

Вече се намират в позициите на баща и син. Трябваше им дълго време, за да могат да се опознаят. Не че са били разделени някога – цял живот са се чували, но вече са в истинската позиция на баща и син – родителят помага, детето слуша.

Нали знаеш, че много хора са негативно настроени към теб заради това, че позволи връзката ти със Стефан Данаилов да стане толкова публична, заради първата ти книга и заради участието във VIP Brother. Какво не знаят те за теб?

Направи ми впечатление, че всъщност почти никой от хората, които говорят за това, не е чел книгата ми. Това беше един изумителен за мен факт. Всеки казва: “ти така, ти така”. Те не са чели книгата, те са чели само вестниците, които говорят за книгата. В книгата нищо такова не пише. Там има две странички. Не е описана историята, има само две странички! Тези, които говорят за Стефан и за книгата,

изобщо не са я чели. Тези, които говорят за Брадъра, също не са го гледали. Когато излязохме от там, видах десетки вестници, в които пишеш глупости. Това са прочели най-големите ми критици, те не са гледали предаването.

снимка: Мила Иванова
снимка: Мила Иванова
В тази история сте били двама, но днес черната си ти. Защо?

Естествено! Той е по-силен. Аз идвам от Америка, артистка, слаба. Това е патриархално отношение, наслоявано с години. Хората до известна степен са прави за това, че моята безразсъдност и моята емоционалност не са ме спрели от такива взаимоотношения. Но пък мъжът е активната страна, той решава. А последиците от неговите решения ги носи жената. Дори и в утробата си ги носи. Интересно ми е, когато ме срещнат хора и ми казват: “Ние сме с теб.“ А аз питам “Ама какво е ста-

нало?!” За хората аз съм част от някаква битка и имам нужда от тях на моя страна, а аз не се бия срещу никого. Аз си износих на раменете цялата чернотия. И тя дойде главно от моето общество – от кръга на артистите. Защо от там ли? Защото там той е силен. И защото им е любимец.

Кое е най-тежкото, което си преживяла?

Изолацията. Бях в много тежък емигрански живот. Издържах го, защото съм инат, макар че беше съсипващо. Но Господ ме пази, Богородичка седи над главата ми и съм благословена. Дори да има тежки моменти, бързо ги забравям.

Какво прави Влади в момента?

Много е сладък. Малко е неорганизиран и нехаен, емоционално разпуснат като майка си, но е голям сладур. Чистичък човек. В момента е в Америка, прави масажи.

Искала ли си друго дете?

Да, много. Непрекъснато съм искала друго дете, но това е Божа работа. Аз съм съгрешила толкова много в този живот, че нищо не бива да искам. Всички сме грешни, а от всичките – аз най-вече.

По-чисто и по-спокойно ли живееш днес?

О, не – много трудно и много неспокойно. Пътят е много труден. Много е лесно човек да бъде своеволен. Да си отговорен и със съвест, е трудно. Трудно е, след като толкова време си си развявал байрака, да решиш да си го свиеш...

коса Камелия Антонова за Premium Rouge

грим Александра Йорданова за Make Up Studio

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X