Напишете дума/думи за търсене

Гаджето на Берлускони осъди Мишел Бонев

Мишел Бонев и Лича Нунес, която я запознава с Берлускони, на филмовия фестивал във Венеция през 2010 г.

Само допреди няколко години името на Мишел Бонев, както е артистичният псевдоним на българската актриса Драгомира Бонева, предизвикваше вълна от полемики в италианските медии. В началото повод за тях бяха журналистическите подозрения за размяната на секс срещу работа в киното и телевизията за българката.

След време пък името на бургазлийката, направила през 2010 г. автобиографичния филм “Сбогом, мамо”, започна да отеква гръмогласно по друг повод – заради бомбастичните ѝ “разкрития” за механизма, чрез който години наред получавала роли и награди чрез спонсора си Силвио Берлускони.

И как, изхабена от тази мръсна игра, решила да се пречисти, изплювайки камъчето пред публиката.

Тези дни последната серия от сагата “Бонев” в Италия беше отразена само с няколко реда в римската хроника на в. “Кориере дела сера”. Повечето италианци вече не помнят името на българката, която през октомври 2013 г. се разплака пред милионната аудитория на едно от най-гледаните тогава предавания по тв канала “Ла Сетте” “Сервицио публико” на Микеле Санторо.

Описвайки как действала системата “Берлускони” и наричайки годеницата му Франческа Паскале

лесбийка, с която

лично тя имала връзка,

Бонев си изпроси съдебно дело за клевета, а впоследствие и за системен тормоз.

Фактът, че тези дни римският съд осъди българката да обезщети с 50 000 евро оклеветената от нея Паскале, вече не интересува никого в Италия. 

Мишел Бонев искаше да покори Холивуд, но вместо това се озова на съдебната скамейка.  СНИМКИ: АРХИВ
Мишел Бонев искаше да покори Холивуд, но вместо това се озова на съдебната скамейка. СНИМКИ: АРХИВ

Времената на “бунга бунга” вечеринките и на пирувалите от яслата на бившия премиер Берлускони актриси изглежда като далечен спомен от миналото. На дневен ред са скандалите сред днешната политическа класа.

Затова и съдбата на българката Мишел Бонев, която искаше да покори Холивуд с всички възможни средства, а вместо това застана на съдебната скамейка, днес минава между капките.

От малката дописка, публикувана в “Кориере дела сера”, става ясно, че Бонев трябва да плати 50 000 евро заради наранения имидж на Франческа Паскале, наричайки я лесбийка пред всички. Българката определи връзката ѝ с бившия премиер като фиктивна, само за пред обществото, и описа родената в Неапол Паскале като “безскрупулна сметкаджийка”.

В крайна сметка обезщетението, което ще плати Бонев, е дори малко, като се има предвид, че италианката искаше да я съди за милиони евро, които да даде след това за благотворителност. 

Франческа Паскале (вляво) и Мишел Бонев
Франческа Паскале (вляво) и Мишел Бонев

Отстъпката в цената дойде, след като Бонев

поискала официално

писмено извинение

от годеницата

на милиардера

Заради това и Паскале реши да оттегли иска си за наказателно дело срещу Бонев. Тя го беше завела заради “системното преследване и тормоз срещу нея чрез медиите и социалните мрежи”, предприети от българката.

Според “Кориере дела сера” нито Паскале, нито Бонев са били на заседанието, на което е била прочетена окончателната присъда.

Но ето как разказа през май 2014 г. началото на съдебната одисея на българката журналистът Антонио Масари във в. “Ил фато куотидиано”:

“В 18,45 часа на 16 януари 2014 г. Мишел Бонев връчи на прокурора Еудженио Албамонте своята истина и своите подозрения – че Франческа Паскале може да изнудва Берлускони заради малолетно момиче “половин бразилка”, чието име не знае, но чиято снимка донесе в съда”.

Разбира се, всичко, поднесено от Бонев, трябва да се провери, но фактът, че тя е разследваната в случая, ѝ позволява да лъже, коментира вестникът. 

Мишел Бонев (горе) по време на приятелството си с Берлускони и с годеницата му Франческа Паскале (вдясно).
Мишел Бонев (горе) по време на приятелството си с Берлускони и с годеницата му Франческа Паскале (вдясно).

Както и по телевизията, Мишел Бонев и пред съда потвърждава, че е имала връзка с Франческа. Българката разказва, че Франческа един ден ѝ казала: “Искам да го е страх, че ще се самоубия.” Друг път пък самият Берлускони доверил на Драгомира Бонева “Отведи я (Паскале – б.а.), тя е зла и ме изнудва”. Според Бонев Франческа изнудвала Берлускони заради предполагаема връзка с малолетна бразилка.

Според “Ил фато” пред прокурора

Бонев разказала

и как се съвзела

от алкохолизма,

в който затънала в периода на приятелството си с Берлускони и Паскале. “Имаше моменти, в които съзнавах, че това не бяха здрави отношения... един ден се будиш в 8 сутринта и си сипваш бренди”.

Така се стигнало до скъсването с двойката Силвио-Франческа. На хоризонта се появил и новият приятел на Бонев, последвала терапия, а после и желанието на Мишел да се пречисти, разказвайки всичко, като се започне от сантименталната ѝ връзка с Паскале. Отношенията между тях се влошили, след като по Канале Чинкуе на Берлускони пуснали двусерийния филм на Бонев “Жени в игра”, който се оказва фиаско. Втората серия била излъчена точно когато конкурентите предавали мач на футболните национали. За Бонев всичко това означава предателство. 

Мишел Бонев разкри как е получавала роли и награди чрез спонсора си Силвио Берлускони.
Мишел Бонев разкри как е получавала роли и награди чрез спонсора си Силвио Берлускони.

“Разбрах, че е свършило всичко онова, което съм направила”, коментира Бонев. Така

отишла при двойката

Силвио-Франческа

и се разплакала

Берлускони си излязъл, защото бил зает, а Франческа ѝ казала: “Какво ти пука, нали си имаш твоята стая тук, можеш да бъдеш с мен, а освен това не ти ли е минавало наум, че не си добра актриса?”

Оттам нататък Бонев вече не можела да се свързва директно с Берлускони. “Всичко минава през Франческа, дори Путин да се обади, не може да говори с него, ако Франческа не реши”, разказва Бонев.

Но ето как българката описва пред съда и запознанството си с бившия премиер. “Поисках от Лича Нунес (италианска актриса и копродуцентка с Бонев на “Сбогом, мамо”) да ме срещне с Берлускони. За първи път отидох в Палацо Грациоли, римската му резиденция, през март 2009-а... едно по едно момичетата отиваха при него, за да му искат неща, които им трябваха - за работа, за пари, за плащане на сметките за газ и ток... беше като че ли се намираш при Кръстника”. 

През 2013 г. първо в собствения си блог, а после и пред тв канала “Ла Сетте” съобщава, че е финансирала “Сбогом, мамо” и “Жени в игра” благодарение на сексуалната си връзка с бившия премиер Силвио Берлускони и с неговата годеница Франческа Паскале.
През 2013 г. първо в собствения си блог, а после и пред тв канала “Ла Сетте” съобщава, че е финансирала “Сбогом, мамо” и “Жени в игра” благодарение на сексуалната си връзка с бившия премиер Силвио Берлускони и с неговата годеница Франческа Паскале.

През първата нощ на

Бонев при Берлускони

нямало секс

Той дошъл по-късно, когато усетила, че е единственият начин да получи договор. Според Бонев бившият премиер ѝ доверил, че “ако имал все още способността да обича, щял да се влюби в жена като нея, защото е сериозна жена”.

Мишел Бонев разказва още, че имало два вида момичета при Берлускони – от Рим и от Милано. Групите не се мешали помежду си. Берлускони ѝ пошушнал още, че Паскале отишла при него, защото искала да бъде до него, но пък не искал тя да му създава проблеми.

“Искам да ти я представя, защото можем да правим заедно разни неща, тя е момиче, което има нужда от водач, винаги е имала връзка с много по-голяма от нея жена, симпатична е и ми води приятелките си, с които се развличаме”, доверил още милиардерът на Драгомира Бонева. 

През 2010 г. Мишел Бонев получава награда на кинофестивала във Венеция за своя филм “Сбогом, мамо”, където е продуцент, сценарист, режисьор и главна героиня.
През 2010 г. Мишел Бонев получава награда на кинофестивала във Венеция за своя филм “Сбогом, мамо”, където е продуцент, сценарист, режисьор и главна героиня.

Според българката на следващия ден Берлускони я поканил на обед с Франческа и със сенаторката Мария Розария Роси. “Роси ми даде стая в имението в Аркоре. Казаха ми, че именно тя се грижи за логистиката около момичетата – осигурява от плодовия сок до лекаря, дава и пликовете на момичетата и прави всичко, за да не говорят навън”.

Мишел Бонев навлиза пред съда и в интимни подробности около срещите си с двойката Силвио-Франческа.

“Влязохме във

ваната за

хидромасаж

аз и Франческа,

другите две момичета вече бяха там. След това изведнъж се появи Берлускони напълно гол, влезе във ваната, аз и Франческа започнахме да се целуваме... той ни гледаше... за пръв път с Франческа имахме сексуален акт, след което дойде и любовната връзка... през цялата 2012 до февруари 2013 г.... Виждахме се всички дни...”, цитира още думите на Бонев в. “Ил фато куотидиано”. 

Мишел Бонев по време на снимките на филма си “Жени в игра”, който се оказва фиаско.
Мишел Бонев по време на снимките на филма си “Жени в игра”, който се оказва фиаско.

Според римския съд всички тези разкази на българката обаче явно нямат особено значение.

Франческа Паскале, годеницата на бившия премиер Берлускони
Франческа Паскале, годеницата на бившия премиер Берлускони

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X