Напишете дума/думи за търсене

Италианка се ожени за себе си (Снимки)

Тя организира мега парти за 10 000 евро, не пропускайки и сватбено пътешествие.  СНИМКИ: Фейсбук

„Ако до 40-годишна възраст не срещна сродната си душа, то тогава ще вдигна сватба със самата себе си”, казва италианката Лаура Мези, инструкторка по фитнес, и удържа на обещанието си. Тя организира мега парти за 10 000 евро, не пропускайки и сватбено пътешествие. „Ето моята приказка, в която няма принц”.

Живеещата в малко градче до Монца, Северна Италия, Лаура си уши бяла булчинска рокля и покани всичките си роднини и приятели на сватбата си, на която имаше всичко – от рязане на тортата до хвърляне на булчинския букет.

„Аз съм първата самотна булка в Италия. Преди няколко месеца за себе си се ожени и един мъж от Неапол, но на мен идеята ми беше дошла още преди 2 г. Бях казала на всички, че ако до 40 г.не срещна мъжа на живота си, ще си се оженя сама. Убедена съм, че всеки от нас трябва преди всичко да обича себе си. Можеш да живееш в приказка и без принц. Ако един ден срещна човека, с когото ще правя проекти за бъдещето, бих била щастлива. Но моето щастие няма да зависи от него”, казва Лаура пред италианските медии.

Всичко около сватбата си Лаура плаща сама. Тя е помислила дори за пръстена си – става въпрос за две халки, вплетени в една. Благодарение на подаръците на 70-те поканени гости Лаура успява да плати и сметката за тържествения обед. Ден след сватбата си тя потегля и на сватбено пътешествие в Марса Алам – пак сама.

Въпреки че сватбата няма никаква стойност нито пред закона, нито пред Църквата, Лаура казва, че емоциите, които е изпитала, са автентични.

„Обещах си да се обичам за цял живот и да приема децата, ако природата ми ги дари.” 

 
 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X