Напишете дума/думи за търсене

Езикът на тялото по време на сън говори много за връзката

Замисляли ли сте се как изглеждате, докато спите. Не, не става въпрос дали похърквате с отворена уста или сте смачкали лицето си до неузнаваемост в стил Джим Кери в „Маската”. А за това как комуникирате физически с любимия човек в леглото.

Tялото по време на сън издава недвусмислени сигнали за емоционалната хармония във връзката, дори по-добре от брачен консултант. Специалисти са установили, че по-голямата дистанцията в леглото е показателна за това, че двамата партньори не споделят особена близост и в будно състояние. Според изследване двойките, които спят на няколко сантиметра разстояние един от друг, имат 86% шанс да се радват на щастлива и здрава връзка. За тези, които бягат към двата края на леглото обаче, вероятността да са емоционално удовлетворени от отношенията си е с 20% по-малка или 66%.

Докосването по време на сън е още по-категоричен признак за щастливата връзка. 96% от запитаните, които щедро даряват половинката до себе си с нежни ласки, докато похъркват в такт, са признали, че се радват на положителни емоции по между си и извън спалнята. За сравнение, само половината от участниците, които предпочитат да дадат почивка на ръцете и краката си в леглото заявяват, че се чувстват щастливи с партньора.

Ясно е, няма от какво да се притеснявате за връзката си, ако спящият Аполон до вас реши да затисне с мощен бицепс крехките ви прешлени. Нищо, че ще ви е трудно да си поемете дъх, поне ще знаете, че той е истински щастлив с вас.

Само не прибързвайте със заключенията, ако половинката просто се обърне на една страна и неволно пропусне ритуалния среднощен масаж на гръбнака ви веднъж. И на вас не ви се гушва всеки път. Топло ви е, съклетно ви е, напрегнато ви е, нещо ви боли или просто сте пребити от умора. Допуснете, че и човекът до вас може да страда понякога от неразположения и има нужда от глътка въздух и в спалнята. Дайте му я. Това не означава, че връзката ви е застрашена от апокалипсис.

Не изпадайте и в паника, ако дълбоко в себе си не намирате причина да контактувате физически с любимия човек на сън, съветват специалистите. Имайте предвид, че от анкетираните близо 1000 души в изследването, едва 12% са тези, които спят буквално залепени за партньора. А само 2% са признали, че предпочитат ръба на леглото пред близостта и топлината под юргана.

С други думи, каквито и координати за местоположение в леглото да изберете далеч от двете крайности, сте в златната среда. Честито, връзката ви е средностатистически щастлива.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X