Напишете дума/думи за търсене

Какви храни и напитки е подходящо да замразяваме в камерата

Какво ли не може да се намери в камерата на хладилника. Не случайно в последно време хладилниците с отделни големи камери стават все по-популярни. В тях може да съхранявате продължително време не само месни заготовки и плодове и зеленчуци за зимата, но и много други, полуготови ястия, които може да ви "спасят", когато вечер се прибирате уморени от работа и не са ви останали сили да приготвите пищна вечеря.

Какво може да приберем в хладилника?

Палачинки с пълнеж

Пригответе по-голямо количество палачинки и когато ви се приядат просто ги затоплете в микровълновата печка или във фурната.

Ориз

Замразеният ориз се приготвя значително по-бързо, това важи особено за кафявия ориз, който искате да сварите.

Ябълков сладкиш

Оказва се, че може да се замразява не само тесто, но и готовия сладкиш с ябълков пълнеж. Завийте заготовката в хартия за печене и приберете в найлонов плик. Печете без предварително размразяване при температура 150 градуса.

Царевица

Замразете няколко кочана заедно с листата. Така ще се запази вкуса на свежите и млади зърна.

Доматен сос

Доматената паста освен да се затваря в буркани може и да се замразява. Задушете смените домати на слаб огън, докато течността се изпари, добавете подправки и разпределете в отделни кутийки. След това поставете в хладилника.

Картофено пюре

От останалото картофено пюре могат да се приготвят апетитни кюфтенца, но можете да се възползвате и от следната хитрост. С помощта на лъжица за следолед оформете топки от пюрето. Подредете ги върх поднос и ги замразете. Прехвърлете в плик или кутия. Така можете да го съхранявате до 3 месеца.

Прясно мляко

Често се случва прясното мляко, което не е използвано, да прокисне (особено ако е домашно). За да не се разваля и да можете да го ползвате по-дълго, прехвърлете свареното и охладено мляко в бутилка. Напълнете до 2/3 от обема и поставете в камерата.

Сокове

Както и при млякото не бива да се пълнят бутилките до горе.

Сезонни плодове и зеленчуци

Дребните плодове можете да замразявате цели, а по-големите плодове и зеленчуци се режат на кубчета или се стържат на ренде. Най-добре е първоначално зеленчуците да се замразяват по отделно и едва след това да се направят пакетите "Асорти".

Подправки

Завяхващите връзки магданоз, копър и босилек нарежете наситно, смесете със зехтин и прехвърлете във формички за лед - ароматната подправка за супа вече е готова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X