Напишете дума/думи за търсене

Необичайните приложения на камерата на хладилника

Разбира се, че за дълбоко замразяване на продукти, които няма да използваме веднага! Но не само! Тя има и други полезни приложения, за които досега не ни е хрумвало, но които са установени с течение на времето. Ето някои от тях.

По шпионски може да прочетете съдържанието на писмо в запечатан плик. Трябва да го поставите в найлонов плик и да го пъхнете в камерата за около 2 часа. После го извадете внимателно и с остър нож отворете плика. Не режете нищо! Извадете и четете! Щом хартията започне да омеква, пъхнете писмото обратно и бързо запечатайте отново плика.

Ако искате да удължите живота на ароматните свещи, дръжте ги в камерата, когато не ги използвате. 24-часов престой на студено ще помогне те да горят двойно по-дълго време.

Джинсите може да се "изперат", без изобщо да разчитате на пералнята. Трябва просто да ги замразите за денонощие, като обаче преди това ги поставите в памучна торбичка. На студа бактериите, които причиняват неприятната миризма, ще загинат.

Същото ще се случи и с вредителите, които развалят ценна дървена статуетка, например. Трябва обаче да я оставите в камерата за поне две седмици. Акарите по дрехите се убиват също с престой на студено. Трябва да поставите дрехата в плик, който да пъхнете в камерата.

Ако ви е писнало всеки път да се затруднявате да отлепите края на тънкото домакинско фолио, сложете го за две - три минути в камерата и после ще е далеч по-лесно.

Искате със сигурност да съхраните семена от любимите си растения до пролетта, за да ги посадите? Сложете ги в хартиени пликчета и ги поставете в камерата. Не забравяйте, че преди засаждане трябва да са напълно размразени и изсушени.

Животът на дамските чорапи и чорапогащи ще се удължи, ако ги намокрите, изстискате, сложите в найлоново пликче и оставите в камерата за през нощта. На сутринта ги изсушете веднага след изваждането.

Чрез камерата може да разберете дали е спирал токът, докато сте отсъствали за повече от денонощие. Сложете вътре, чаша пълна с вода, изчакайте да замръзне и поставете отгоре монета. Върнете чашата в камерата. Ако при завръщането ви монетата е на дъното на чашата, макар и под замръзнала вода, значи ток не е имало достатъчно дълго време, за да може водата да се разтопи, а монетата да натежи и да остане на дъното.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X