Напишете дума/думи за търсене

Подправки, които се отглеждат в саксии

Кои подправки се отглеждат в саксии през зимата? На този въпрос няма правилен отговор, нито пък грешен. Всичко зависи от условията, които могат да се създадат изкуствено в затворено помещение, както и от вкусовите предпочитания.

Няма ограничение в отглеждането на билки и подправки в саксия. Лимитиращ фактор през зимата е само дневната светлина. Ако се осигури допълнително осветяване и достатъчно топлина, дори едногодишните подправки и билки ще станат многогодишни.

В саксия могат да се засеят семена от магданоз, копър, босилек, чубрица, джоджен, кервиз и много други. Цяла зима можете да се радвате и на зелени перца от лук или чесън.

Билки и подправки като мента, лавандула, розмарин, мащерка, къри може да се отгледат от семена или да се закупи готов разсад от градинските центрове или големите вериги. И това не са всички, а само най-традиционните!

В търговската мрежа се предлага и куркума, въпреки че сърце няма да ви даде да използвате коренището за храна, като видите колко е красив цветът ѝ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X