Напишете дума/думи за търсене

Никакво кафе преди 10 сутринта

Въпреки факта, че голям брой хора пият първото си кафе веднага след ставането от леглото, учените твърдят, че има много по-добро време за това.

Сутрешното кафе е задължителен ритуал за много хора, но новите изследвания показват, че не трябва да консумирате кофеиновата напитка преди 10 часа сутринта.

Ранните сутрешни часове са погрешно време за сладкото удоволствие на горещата чаша кафе. Учени от научния канал ASAP Science доказали, че пиенето на кафе преди 10 часа сутринта няма никакво влияние върху тялото ни. Това се дължи на хормона кортизол, който се отделя като отговор на стреса три пъти на ден, единият от които в ранните часове. Кофеинът пречи на естественото му производство и тялото започва да произвежда по-малко хормон, мислейки, че кофеинът ще допълни разликата, предаде БГНЕС.

Нивото на хормона пада към 10 часа сутринта и тогава времето, когато трябва да изпиете първата си чаша кафе за деня. Ако решите да изпиете едно следобедно кофеиново питие, най-подходящото време за това е между 14 и 17 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X