Напишете дума/думи за търсене

Забавления за домашните любимци

Катерушките и колелата удължават живота на хамстера

“За хамстери съм виждал доста интересни играчки - колесници, системи от катерушки и фитнес уреди”, обяснява доц. Лазаров. “Най-известният уред е колелото. Тези уреди са много важни за хамстерите, тъй като те се тъпчат постоянно и освен че се забавляват с тях, им осигуряват движение, за да не затлъстеят. С катерушките можете да удължите живота на хамстера с месец. Когато избирате колело, гледайте да е стабилно и да не се клати по време на бягане. Ако можете, пускайте животинчето под надзор да се разхожда из стаята, тъй като някои видове хамстери се пристрастяват към движението с колелото.

Важно при котките е да гледат от високо

Доц. Лазаров обяснява, че ако една котка буйства в дома ви, това е знак, че тя няма къде да изразходва енергията си. За тази цел се продават специализирани стойки, които се поставят на високо. По тях обикновено има играчки и катерушки и котката прекарва голяма част от времето си там. Най-важното за котките е да наблюдават от високо, добавя специалистът. Затова често те се катерят и бутат всичко от гардероба. В природата им е заложено да стоят и да гледат от високи места. Продават се специални кули за котки, на които те си играят и правят упражнения. Ползата от тях е голяма, тъй като им помагат да не затлъстяват, да изглеждат по-добре и да живеят по-дълго.

Обръщайте повече внимание на папагалите, иначе изпадат в депресия

“Папагалите имат потребност от забавление, от контакт с човека. Ако имате папагал, често му говорете. Пернатото обича да му се кланят и то също отвръща с поклон. Има потребност да е част от семейството. Папагали, на които не им се обръща внимание, полудяват, удрят се в клетката или изпадат в депресия. Така че ако нямате време за пернатия ви любимец, по-добре не си купувайте такъв. Тези птици обичат да се катерят и да висят по клоните и да се люлеят. Изберете им фитнес уреди, най-добре направени от дърво. Осигурявайте им и играчки за дъвчене. Проверете обаче дали не съдържат токсични, вредни материали или метални части.”

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X