Напишете дума/думи за търсене

Плевнелиев: Ние с Деси нито искаме, нито може да скрием нашата любов

Водещата на прогнозата на времето на Нова тв Деси Банова и президентът на България в периода 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев излязоха за първото им интервю заедно.  Двамата разказват пред "На кафе" истината за историята им, говорят за любовта и общите им мечти за бъдещето.

"Знаеш колко беше трудно за мен това решение. Честно казано аз знаех, че рано или късно тази бомба ще избухне, но не бях готова за чак толкова голям интерес. Случва се папараци да стоят пред нас, пред дома на майка ми, следват ме коли", призна Деси Банова. 

"Деси е много смела, тя е герой. Денонощно я преследваха всякакви папараци и именно това беше една от причините да кажем, че не искаме да парадираме с нашата известност. Ние нито искаме, нито можем да скрием нашата любов. От другата гледна точка молим за спокойствие", призова президентът. През цялото време бях против, защото смятам, че това е много лично, много съкровено, но Росен ми каза, че трябва да го направим, понеже се изписаха много глупости, добави Деси. 

"Ние сме абсолютно наясно, че ще бъдем обсъждани, няма как, това ни чака. Не вярваме, че е добре за една любов, колкото и да е силна, да бъде експонирана пред камерите. Ние искаме да ходим за ръка по моловете и няма как да се скрием", каза Плевнелиев. 

Ние сме заедно малко повече от три месеца. Всички знаеха - нашите близки, децата ни, бившите ни партньори. Отнесохме се много коректно към всички. Ние сме свободни и имаме право да бъдем влюбени, да се обичаме. Оставаме посветени на нашите прекрасни дечица, приятели. Аз получих много поздравления от цял свят, каза още Плевнелиев. 

Аз разбрах още от първия миг, в който имах възможността да разговарям с него, че това е един невероятен мъж. 2014 година аз бях поканена на световен форум на ООН за климатичните промени. Тогава знаех, че президентът Плевнелиев ще бъде там в Ню Йорк и се свързах с неговия ПР, за да помоля за интервю, разказа за първата им среща синоптичката. Още тогава ми направи впечатление, че е невероятно отзивчив, земен и скромен.

Спомням си как Деси успя в една много комична ситуация, в която нямаше камера, тя успя да се справи. Самото това действие ми направи много приятно впечатление. Държа да отбележа, че тази среща беше единствената ни до 2017 година, каза Плевнелиев. 

26 април - наградите, организирани от Деси Тенекеджиева в памет на Стоян Камбарев, където аз винаги присъствам. Тази година водещата на времето по Нова тв нямало да може да присъства, но организаторката я моли да смени графика си. "Това промени живота ми", каза Деси Банова - Заговорихме се за онова интервю в Ню Йорк. В един момент си казах - невероятен мъж, интелигентен. Истината е такава, че ние направихме снимка на тези награди. Може би прехвърчаха първите искри. След това имаше смс-и и се чухме. След това пихме кафе в Гърция, където вече и нещата се случиха, разказа президентът.

Деси разказа за първите си впечатления от президента - хубавата чиста енергия, невероятно интелигентен, тази топлота, това голямо сърце. "След като се видяхме на въпросните награди, аз прочетох едно негово интервю, на което много плаках". Деси цитира интервю на "24 часа", в което Плевнелиев разказа за случка, 6-месеца преди смъртта на големия му син Филип. През "24 часа" той разказа, че при посещение в кардиологично отделение едно детенце му подарило метално сърце, на което пишело “Само човек, който е изпитал най-истинската болка, се научава да живее”. Плевнелиев разказа, че е сложил това сърце в деня на смъртта на сина си до портрета му и всеки ден си казвал: “Ти сега ще се научиш от мъдростта на децата. Ти изпита най-истинската болка, сега ще се научиш да живееш.” Синоптичката призна, че това е един от ключовите моменти в емоциите й към президента.

"Аз онемях от качествата на този човек, с професионалните му качества след това се запознах. Но бях наистина страшно впечатлена от голямото сърце на този човек. След една такава голяма трагедия (загубата на сина на Плевнелиев) човек се затваря в себе си и се озлобява. Да ти се случи това нещо и ти да продължиш напред е много голяма сила", коментира Банова. 

 

Първата среща на Деси Банова и Росен Плевнелиев в Ню Йорк на световен форум на ООН
Първата среща на Деси Банова и Росен Плевнелиев в Ню Йорк на световен форум на ООН
 

Интервюто гледайте ТУК. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X