Напишете дума/думи за търсене

Коледна украса от портокали (галерия)

Оранжево небето, оранжево морето, оранжева тревата, оранжев и градът. Помните ли тази детска песничка? Този цвят сега пак е много актуален - за украсяване на дома за коледните и новогодишните празници. Още по-атрактивно, артистично и ароматно става, ако за целта се използват портокали.

Цитрусовият плод може да се употреби в различни форми и да се превъплати в различни украшения - гирлянди, свещници, ефирни декорации, дъхави топки, даже в част от опаковка.

Един от вариантите са сушените портокали. Тази операция изисква време и трябва да се извърши внимателно. Портокалите се нарязват на еднакво тънки парченца и се поставят в предварително загрята на 90 - 100 градуса фурна. Трябва да са върху решетка. Процесът продължава около два часа. После сухите парченца са готови за използване. Една от най-приятните и за очите и за обонянието е комбинацията с пръчици канела. Стават също за украсяване на елхата или на коледния венец.

Ако не ви се занимава със сушене, може да пуснете в действие артистичните си заложби за декориране на цели портокали. Един от най-ефектните начини е като с карфици или клечки за зъби продупчите до месестата част и забодете там парченца от подправката карамфил. За да се превърнат портокалите в свещници, трябва да ги издълбаете. Корите също влизат в употреба, като начинът, по който ще ги оформите, зависи от уменията и от наличните инструменти.

Снимки: desainer.it, 7dach.ru, amando.it

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X