Напишете дума/думи за търсене

За нематериалните подаръци с особена любов!

Всяка година по това време улиците и магазините се изпълват с хора в предистерично състояние, които са на лов за подаръци. И всяка година тези хора оставят на големите компании по едно малко състояние, за да наблъскат под елхата поредния пуловер или чифт пантофи, някоя прескъпа джаджа или пък поредното бижу. Неща, от които близките ни рядко имат нужда, а ние пък рядко улучваме вкуса им. Е, има и щастливи изключения, но е въпрос на голям късмет.

Материалните подаръци винаги ще имат своите почитатели и някои от тях наистина могат да бъдат приятна изненада, но ако на вас ви е писнало да харчите пари на вятъра и да опаковате купища клиширани предмети за Коледа или за който и да било друг празник, бръкнете в нашия списък с по-различни дарове.

Персонална фотосесия

Всеки ще се зарадва на такъв подарък, а студиата и фотографите, които го предлагат, вече са немалко. Препоръчваме ви Надя Джамбазова, студио „Мир Мар“, Кристина Камбурова, но има и много, много други великолепни творци, които ще създадат незабравим спомен за вас и близките ви. Този подарък може да бъде допълнен от професионален грим, а за да няма гафове тук, ще ви помогнат артисти като Албена Петкова например.

Курсове по първа помощ

Звучи откачено, но е изключително важно. Всеки, който изкара курс по първа помощ, може да бъде полезен на себе си и на други хора в извънредни ситуации. „Академия Първа Помощ“ например регулярно организира и провежда курсове по първа долекарска помощ в няколко направения: „Основен курс по първа помощ“, „Спешни детски състояния“, „Първа Помощ в града“ и „Остани Жив“. Освен полезни, тези курсове са също и приятни, и любопитни, и водени от истински лекари.

Моден консултант

Този подарък е за момичета, които биха искали да експериментират с нови визии. Модният консултант изготвя индивидуален наръчник за стил, като предварително прави анализ на своя клиент. След личната консултация в студио с него, следва шопинг в избрани магазини с конкретни насоки и препоръки.

Адреналин в истински състезателен автомобил

Ако вашият любим прекалява със скоростта, подарете му ваучер за преживяване с истински състезателен автомобил и го накарайте да ви обещае, че след като си начеше крастата, ще бъде по-внимателен. Той вероятно толкова ще се зарадва на подаръка, че веднага ще ви се закълне в мирно шофиране за вечни времена.

Билети за театър или кино

Празничните дни няма нужда да бъдат скучни и прекарани пред дивана или на масата. Изведете семейството си на театър, кино или концерт. По едно билетче в торбичките с шоколади и плодове под елхата ще бъде чудесно разнообразие тази Коледа. Препоръчваме ви да видите новия български филм „Дъвка за балончета“ или пък забавния „Джуманджи“, а ако сте в София преди Нова година, не пропускайте моноспектакъла на Иван Юруков „Пилето, което казва Ку“ (29.12. в Нов театър НДК). В Националната опера и балет традиционно ще се играе „Лешникотрошачката“. „Духът на Европа“ с диригент Емил Табаков и солист Светлин Русев пък е концертът, с който най-красиво ще отбележите идването на новата година на 1 януари в НДК.

Детски концерт

Ако имате хлапета между 5 и 12 години, подарете им един от приказните концерти на "Фортисимо Фамилия". Те представят по забавен и достъпен начин живота и произведенията на големите композитори, а на 21 януари концертът е посветен на прочутия Менделсон. Освен красивата музика, ще се забавлявате в компанията на двама великолепни актьори: Герасим Георгиев-Геро и Иван Юруков. Диригентът е от Перу и се казва Анди Икочеа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X