Напишете дума/думи за търсене

Захари Бахаров се развежда

Весела Бабинова, Захари Бахаров и малкият Патрик Шон Хенсън ще са екранно семейство, което преживява развод. СНИМКА: БНТ

Захари Бахаров отдавна показа, че се справя с лекота с всякакви роли и не случайно е сред малцината български актьори с реплики в големи холивудски продукции. Доскоро зрителите го свързваха с лошото момче Иво Андонов от сериала на БНТ “Под прикритие”. Сега, пак заради поредица на обществената телевизия, той ще влезе в съвсем различен образ. Бахаров ще е в ролята на мъжа в семейство, което е решило да се разведе. А последиците от това са трудни и за него, и за съпругата, и, разбира се, за тяхното дете.

Това е накратко историята в новия сериал на БНТ “Денят на бащата”, чиито снимки започват днес в центъра на София.

Първи на снимачната площадка ще излезе Захари Бахаров, а малко по-късно през деня към него ще се присъедини още едно от лошите момчета в “Под прикритие” - Александър Сано.

В образа на съпругата в разпадащото се семейство влиза младата актриса Весела Бабинова, която се доказа с ролите си в двете постановки на Явор Гърдев в Народния театър “Хамлет” и “Нощна пеперуда”, а и с централната си роля във филма “Вездесъщият”.

Откритието на продуцента Мартичка Божилова е момчето, което ще играе детето - Патрик Шон Хенсън. То е избрано след широк кастинг и изглежда досущ като Малкия принц - с руса коса с къдрици и любопитни сини очи.

6-серийният “Денят на бащата” е по истински случай, а по сценария работят Теодора Маркова и Георги Иванов, които бяха в основата и на сюжета на “Под прикритие” и на нашумелия “Дъвка за балончета”. Режисьор е Павел Веснаков, а оператор - Александър Станишев.

Проектът беше в селекцията на най-престижния преглед на световната продукция на сериали Serie Series във Фонтенбло (Франция) в края на юни 2017 г. и за представяне на фестивала във Венеция през есента.

Очаква се “Денят на бащата” да е на екрана на БНТ във втората половина на годината.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X