Напишете дума/думи за търсене

Правила за идеална кухня - втора част

Масата за хранене трябва да е далеч от "работния триъгълник"

Да е просторна, удобна, красива, в нея да се готви лесно и вкусно. Това със сигурност са желанията на всяка домакиня, за която кухнята е сърцето на дома. Вече ви дадохме 7 съвета за създаване на идеалната кухня, днес е ред на още 8.

1. Мивката. Тя трябва да е максимално дълбока, така че в нея да влиза най-дълбоката тенджера в дома. А ако площта в кухнята позволява, много добре ще е мивката да е двойна.

2. Зона за хранене. Ако сте решили такава да има в кухнята или просто защото площта не позволява друг вариант, нека да е максимално далеч от "работния триъгълник". Има и друго правило - край всеки седящ на масата човек трябва да има пространство от 50 см.

3. Боклук. Определете специална кутия за боклук и намерете за нея място под мивката. Ако пък ви предстои подмяна на шкафовете, изберете такъв, в който пак под мивката има вградена оригинална и функционална система за съхранение на боклук.

4. Безопасност. Тази точка е много важна за семействата с деца. Убедете се, че няма кабели по пода, в които детето може да се спъне. Или електроуреди и розетки на достъпни за него места. Внимавайте и с дръжките на долните шкафове, защото ако са прекалено изпъкнали и остри, и голям човек може да се закачи в тях.

5. Важни подробности. Преценете колко електроуреди използвате и обмислете добре колко розетки ще са ви необходими и къде ще са разположени. Внимавайте и с материала на работния плот. Той трябва да е износоустойчив, но и направен от качествен материал и с безопасни бои, защото със сигурност по него ще има драскотини.

6. Безшумност. Чудесно ще е, ако няма тряскащи се врати на шкафове и чекмеджета. Затова най-добре заложете на система push, позволяваща лесно и безшумно отваряне и затваряне само с докосване. Така ще отпаднат и дръжките.

7. Всичко под ръка. За целта отлична работа върши кухненски шкаф за бутилки. В него чудесно ще се подредят олиото, оцета и други необходими при готвене добавки, а всичко ще е заедно на удобно място.

8. Препаратите. Задължително ги съберете на едно място. Най-подходящото е под мивката, където може да съхранявате и други помощни средства за почистване като кърпи, хартия, гъби и т.н.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X