Напишете дума/думи за търсене

Необвързаните жени са по-щастливи от самотните мъже

СНИМКА: pixabay

Празникът на влюбените Свети Валентин наближава. Най-романтичният ден в годината със сигурност не е по сърце на необвързаните хора. Резултатите от ново проучване обаче показват, че жените по-добре понасят липсата на партньор, за разлика от мъжете, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Според всеобщото схващане за дамите е по-стресиращо да са самотни и да търсят нов мъж в живота, отколкото за представителите на силния пол.

Допитването на маркетинговата фирма "Минтел" обаче показва, че 61 процента от необвързаните жени се чувстват напълно доволни от положението си, а внушителните 75 процента дори не си правят труда да си търсят партньор.

Мъжете, които не се измъчват от липсата на нежна половинка, са под 50 процента, а 65 процента признават, че са загърбили търсенето на нова любов.

Експертите допускат, че необвързаните жени се чувстват по-щастливи, защото разполагат с повече време за себе си. Смята се също, че за някои представителки на нежния пол връзките са натоварващи, тъй като влагат повече усилия в тях от мъжете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X