Напишете дума/думи за търсене

Професионални съвети за перфектен грим - втора част

Използване на сенките за очи

Когато се нанесат върху клепачите, очните сенки придават по-бляскав и по-изразителен вид на погледа. Трябва да се избягват сенки със същите цветове на очите, понеже се получава общо цветово поле, което заличава желания ефект. Използването на различен от този на очите цвят, т.е. контрастен или допълнителен, може да подчертае очите. Светлите и тъмни сенки също привличат вниманието.

Сенките с по-тъмен цвят от този на очите водят до това естественият цвят на ириса да изглежда по-ярък и чист, докато по-светлите му придават дълбочина. Все пак единственото правило при избор на цветове за очен грим е, че те трябва да подчертават по-малко очите през деня. Ако обичате този ефект, цветът на очния грим може да съответства на цвета на облеклото, а може и напълно да контрастира.

Цветовете на очните сенки могат да бъдат светли, основни и контурни.

• Светлите цветове са по-светли от кожата. Повече се употребяват матови тонове, както и сенки с цвета на ириса върху окото. Светлите тонове се полагат върху специфична област, каквато е тази под веждите. Помнете, че по-светлият цвят има ефекта да създава впечатление за уголеменост.

• Основният цвят обикновено е със средна тоналност, близък до тена на кожата. Намира се в голямо разнообразие и обикновено се използва за изравняване тена на кожата с цвета на очите. Често се поставя върху клепачите и от ръба на миглите до под веждите преди апликацията на другите цветове, за получаване на гладка повърхност за смесването им. Този начин на полагане на цветовете обикновено се предпочита.

• Контурният цвят придава завършения вид на очните сенки и е по-тъмен от тена на кожата. Целта му е да се намали оптически определена област и да се определи линията на клепачите.

При поставяне на сенки от кутийката на продукта се взема с апликатор или чиста четка. Ако не извършвате корективен грим, нанесете цвета близо до миглите на горния клепач, като леко го разнасяте нагоре и навън. Смесвайте го, за да се получи желаният ефект. Повече от един цвят може да се нанесе, ако се желае по-особен ефект.

Продукти за очертаване на очите

Очните линии са козметични препарати за очертаване и подчертаване на очите. Произвеждат се в различни цветове и форми, като моливи, течни, пресовани или във вид на изострен филц. С тях може да се създаде линия на клепача близо до миглите, за да изглеждат очите по-големи и клепачите по-плътни.

Химичен състав на продуктите за очертаване на очите

Моливите се състоят от парафин или втвърдена маслена основа (петролат), с различни цветови добавки. Произвеждат се в мека и твърда форма за използване при веждите и за горния и долния клепач. Моливите за очи се наричат каял (тоест меки моливи)

Течните и твърдите продукти за очертаване на очите съдържат алканоламин (един мазен алкохол), целулоза, етер, поливинилпиролидон, метилпарабен, антиоксиданти, парфюми и титанов диоксид.

Приложение на продуктите за очертаване на очите

Повечето жени предпочитат тази козметика да е със същия цвят като този на миглите, за да изглеждат по-естествени. По-контрастни цветове могат да се изберат в зависимост от тенденциите на сезона. Бъдете извънредно внимателни при използване на продуктите за очертаване на клепачите. Ръката ви трябва да е напълно спокойна, а вие неподвижни. Подостряйте и почиствайте молива с чиста кърпа преди употреба и прилагайте санитарните изисквания. Поставяйте късички черти с леко притискане и най-близо до линията на миглите. Ако използвате сенки във вид на пудра, вземете малко количество с кърпа и го разстелете върху клепача с апликатор за еднократна употреба или чиста четка. Ако е желателен по-плътен цвят, навлажнете четката преди нанасянето.

Боядисване на веждите

Използват се моливи за боядисване и оформяне на веждите, обикновено след премахване с пинцета или восък на нежеланите косми. Тези козметични продукти се използват за потъмняване на веждите, коригиране на формата им или за допълване на по-оскъдно окосмените им части.

Химичен състав на оцветителните продукти за вежди

Химичният им състав е подобен на моливите за очертаване на очите и на очните сенки.

Приложение на оцветителните продукти за вежди

Подострете и след това избършете молива за вежди с чиста кърпа. Дезинфектирайте острилката преди всяка употреба. При използване на сенки вземете малко количество с кърпа и използвайте апликатор за еднократна употреба или чиста четка за боядисване на веждите. Избягвайте контраст между цвета на косата и веждите, например бледоруса или сребриста коса с черни вежди.

Маскара или спирала (козметични препарати за мигли)

Спиралите (маскарите) са козметичните продукти за потъмняване, уплътняване и подчертаване на миглите. Произвеждат се в течна, твърда или кремообразна форма и в различни нюанси и цветове. Четките за мигли могат да са прави или извити с фини или по-дебели косми. Най-популярни са кафяви или черни спирали с подчертаване на естествените мигли, което ги прави по-плътни и по-дълги. Моливите за вежди и за мигли трябва така да са координирани, че да няма рязък контраст помежду им.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X