Напишете дума/думи за търсене

Андрей Арнаудов: Ще ставам татко

СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
- Защо има семейства, които искат да разменят жените си дори и временно и защо има хора, които искат да гледат това по телевизията?

Иван Христов: Това, което правим, е да показваме два различни модела за семейно щастие

Причината хората да го гледат е, че така те си сверяват семейния часовник. Епизодите са толкова интересни и самите герои изпитват удоволствие да участват, защото могат да покажат на другото семейство част от своята семейна философия, както и да попият тяхната и да я направят част от своята. Например, ако са прекалено либерални, нямат някакви семейни ценности, като да вечерят заедно или да имат общи семейни събития, а другите са прекалено консервативни и всичко им е под строй, двете семейства се балансират като скачени съдове.

Андрей Арнаудов: Това е предаване, което има твърде много условия, за да се получи. Трябва да намериш семейство, в което всички членове да са интересни и да имат желание да се снимат. Трябва и второ семейство, като двете трябва да имат някакъв контраст в живота си. Всички тези елементи обуславят зрителския интерес, защото никой от нас не би пуснал толкова лесно една камера в дома си 10 дни.

Естествено, че има воайорски и личен елемент, но това не кара хората да си изневеряват. Напротив, виждайки другия модел, те оценяват това, което имат.

- Има ли последствия за семействата след участието им - заздравени или разрушени връзки?

Иван: Развалени семейства няма. Това, което се случва, е, че

95% от семействата се заздравяват

За периода на снимките - 10 дни, в които жената отсъства от вкъщи, човек осъзнава, че половинката му е страшно скъпа и много ценна. Аз го осъзнах, когато моята жена беше 2 месеца във “ВИП Брадър”. Много е тежко. В нашето предаване е по-лекият вариант, отсъствието е само за 10 дни. И това е здравословно, защото колкото и да си се стремил към нея, все пак си я приел като даденост. Когато ти липсва известно време, я оценяваш много повече.

- Напоследък в американските и западните сериали е пълно с герои, различни по пол, джендър, образование, вяра. Вашите герои какви са?

Андрей: Всякакви. Участва например много религиозна двойка, която разменяме със свръхразкрепостена сексуално и нестандартно живееща. Имаме модерни кариеристи в добрия смисъл на думата. Те са мъж и жена с голям бизнес и крайно либерално съжителство по модела на западните англосаксонски семейства. Разменяме ги с класическо, консервативно балканско семейство, в което мъжът трябва да взема решенията сам и да носи парите, а жената трябва да се грижи за семейството. Имаме хора, които живеят крайно здравословно и спазват режим, и епикурейци, които ядат, пият и се радват на живота.

Иван: Различията, за които говориш, не са просто част от сериалите, а част от живота ни. Фактор за успеха на предаването всъщност е и фактът, че зрителите гледат неподправени семейства, които са част от заобикалящата ги среда. Те разпознават себе си и другите, затова то не им звучи странно и далечно. Това е предаване, в което успяхме да махнем бариерата между телевизията и хола.

Андрей: Вече като почти западно общество, ние също имаме две Българии – социално икономически,

и най-вече като начин на мислене. Както примерно има две Америки - Америка от Средния запад няма нищо общо с Америка, която живее в Ню Йорк.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X