Напишете дума/думи за търсене

Какво искат мъжете освен интимност?

Съществуват редица нагласи, стереотипи, които се предават от поколение на поколение и причиняват реална вреда на хората в романтичните отношения. Например „една жена трябва да е неотстъпчива“ или „мъжете искат само секс“. Формули като тези унищожават семейства и развеждат двойки.

Какво искат мъжете освен интимност?

Най-голямата вреда за нас в живота идва от нашите вярвания. Особено тези, които са много слабо свързани с реалността.

В отношенията между мъж и жена вярванията често играят най-непривлекателната роля. Нека бъдем честни, ако една жена е убедена, че всички мъже са гадове, мързеливци и пияници, тя едва ли ще търси опровержение на това. По-скоро ще срещне в живота си точно такива представители на мъжкия пол, защото убеждението се нуждае от практическо потвърждение.

Приблизително същото се случва и с друга женска вяра, че мъжете се нуждаят само от секс. Последствията вероятно също няма да са твърде благоприятни, особено когато става въпрос за лоялност във връзката. Не напразно казват, че ние сме това, в което вярваме. И убеденост - това е самата вяра в нещо. Такива вярвания могат да работят за жената като предпазител срещу щастието, но това е друга тема.

Разбира се, сексът е важен за всеки здрав мъж във връзка със здрава жена, но това далеч не е най-същественото. Често момичетата забравят, че всяко момче първоначално се стреми да угоди на своята любима в отговор на нейното отношение към него.

А мъжете не искат толкова много. Те не желаят някой да им трие сълзите, когато изпитват притеснение, но най-много желаят да имат подкрепата и разбирането на половинката си за това какво и защо прави дадено нещо в живота. Уважение от страна на жената, защото то е признание, че в неговите решения и избори в живота, неговата половинка го подкрепя. Също така не е необичайно мъжете да искат да бъдат похвалени.

На господата дори и най-дребната похвала им изпраща сигнали, че техните усилия се забелязват, че няма безразличие във връзката. Това ще ги накара да правят още повече неща, които да ги кара да се развиват. Мъжете обичат техните партньори да ги забелязват, хвалят – това ги кара да искат повече от живота си.

Често мъжете се сравняват с деца. Отчасти това е вярно. Случва се дори най-суровият мъж да има нужда от внимание и топлина, идващи от неговата половинка.

Желанията на мъжа са наистина прости, но разбирането им може да бъде много полезно за връзката. В крайна сметка, ако един мъж искаше само секс от жената, тогава вероятно семействата изобщо нямаше да съществуват.

Какво да правите, ако се чувствате самотни във връзката?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X