Напишете дума/думи за търсене

Андрей Арнаудов: Ще ставам татко

Иван Христов с любимата си Ирина и децата им Спас, Ава, Виржиния и Самуил  СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ИРИНА ТЕНЧЕВА ВЪВ ФЕЙСБУК
Иван Христов с любимата си Ирина и децата им Спас, Ава, Виржиния и Самуил СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ИРИНА ТЕНЧЕВА ВЪВ ФЕЙСБУК
- У нас къде слагате разделителната линия?

Андрей: Не поставяме географска линия, но в миналия сезон показахме много забавна гей двойка. В България досега не беше показван битът на хора от един пол, които живеят по този начин. Разменихме ги с консервативно патриархално семейство от Кюстендил, което слуша сръбска музика и меко казано, не разбира съжителството на двама мъже. Тази година ще имаме много модерни хора, които съжителстват по западен модел, със странни за балканския мироглед ценности, които ще разменим с класически консервативни български семейства. В този смисъл правим неща, каквито се правят на Запад и показваме различни модели.

- Напълно в духа на Истанбулската конвенция. Какво мислите за нея? Българинът бие ли жена си? И наистина ли хората виждат в нея начин да се легализират гейбраковете?

Андрей: Като националист, какъвто безспорно се чувствам, може би се очаква да кажа колко ужасно нещо е Истанбулската конвенция. Аз обаче мисля, че тя е изключително маловажна тема с изкуствено увеличено значение за обществото. Това е просто една конвенция. Нейното наличие няма да ни направи по-големи хомосексуалисти, а нейното отсъствие няма да ни превърне в алфа-мъжкари. Не съм чел целия текст, но обществото ѝ обръща прекалено голямо внимание. Вероятно има причини, поради които църквата, с цялото ми уважение и благодарност към нея, както и много хора са против. Но аз категорично смятам, че преди всичко Истанбулската конвенция е крайно преекспонирана тема и има много по-важни неща от нея.

Иван: Ако един мъж бие жена си, това е подсъдно със или без Истанбулска конвенция. Насилието над жени подлежи на ударите на закона. Целта на структурите, които пускат темата за Истанбулската конвенция, не е дали да я приемем, или не. Целта е съвсем различна и те си я постигнаха. Цялото общество от два месеца говори само за нея. Това насажда в мозъците на всеки от нас, включително и на децата ни, нови понятия - джендър, транссексуален. С понятията се образуват мисли, с мислите - чувства и никой не знае как след 50 години това ще повлияе на цялото развитие на нашето общество. Има едни хора, които знаят как ще се отрази, и те са тези, които имплементират понятия в обществото ни. Целта, пак повтарям, е постигната с главозамайващ успех, защото един от начините, по които с абсолютна сигурност се образуват мисли, е, когато те се посадят. И

когато патриот или националист спори с либерал по темата за и против  Истанбулската конвенция, целта вече е постигната,

независимо кой ще спечели дебата.

Андрей: По отношение на биенето на жени, като много други неща, коренът на всеки проблем в България се крие преди всичко в простотията и невежеството.

Сега ще се изкажа като изключителен сноб. Аз съм израснал само със семейството на майка ми, по нещастно стечение на съдбата. Те живеят в центъра на нашия град от много поколения. Всички от много поколения назад имат висше образование и аз не знам някой в моето семейство да е удрял жена си, поне последните 150 години. Разбира се, че има изключения, но според мен е въпрос на култура и на образование.

Иван: Това е огромен проблем, но според мен не касае културата и образованието, тъй като има и много висшисти, които посягат на жените си.

Андрей: Но има много повече хора с ниска култура и основно образование, които посягат на жените си.

Иван: Има и много хора с основно образование, които са изключително добри и не бият жените си.

Не трябва обаче да забравяме, че всяко събитие, за което медиите предават, има своето начало. Така, както едно гигантско наводнение има своето начало в това, че някой не е изчистил реките или че много дълго време е валял дъжд.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X