Напишете дума/думи за търсене

Андрей Арнаудов: Ще ставам татко

Иван Христов със своето кръщелниче на масовото кръщене в столичния храм “Света София” на 27 октомври 2017 г.  СНИМКА: АЛЕКСЕЙ ДИМИТРОВ
Иван Христов със своето кръщелниче на масовото кръщене в столичния храм “Света София” на 27 октомври 2017 г. СНИМКА: АЛЕКСЕЙ ДИМИТРОВ
Всяко събитие в живота на човека също има своето начало. И всички пътища водят до началото, а то е семейството. С предаването “Смени жената” се връщаме в извора на нещата, защото началото на всички събития е в семейството. Детето израства в семейството, то е свидетел на това баща му бие ли майка му, или не, дали бащата пуши и пие, детето е свидетел какви разговори се водят на масата, поднасят ли се цветя, подхождат ли с уважение хората един към друг, какъв е коментарът им на събитията около тях и по света. Така, както във Вселената има едни облаци, от които се образуват звездите, така в семейството се образуват личностите, които след това образуват цялото общество. Затова предаването е така добре прието, защото показваме началото. Основата на “Смени жената” е семейството, а семейството е началото на всичко в обществото.

- Ще имате ли време да продължите кампанията на сдружението ви ДНК, с която организирахте съвместно кръщене на стотици деца в България миналата година?

Андрей: Да, ще има второ кръщене. Още веднъж искам да благодаря на Негово Светейшество патриарх Неофит и на Би Ти Ви. Без тях кръщенето нямаше как да придобие такава голяма тежест и популярност.

И на “24 часа” искам да благодаря

защото ни помогнахте изключително много. В цялата тая посока на обществена дейност, която сме възприели и която е форма на модерен патриотизъм, има и други неща, които правим. Едно от тях е по инициатива на Иван.

Иван: Миналата година издадохме една книга на проф. Пламен Павлов, която се казва “Васил Левски или другото име на свободата”. Малко рисковано начинание, защото с книги не се прави бизнес, но целта е друга. Книгата е изключително четивна. А е много трудно да напишеш книга, която може да бъде достъпна за обикновените читатели, каквито сме всички ние. Това имаше предвид Андрей, когато употреби израза модерен патриотизъм.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X