Напишете дума/думи за търсене

Защо е добре да държим дрехите и обувките във фризера

Колкото и да пренареждате гардероба и шкафа с обувките, често се оказваме с недостатъчно пространство у дома за тези вещи.

Тогава на помощ идва фризерът. Не, не е шега.

Ниската температура е чудесна за тези 6 материи.

Кожа

С течение на времето коженото яке и кожената пола се сдобиват с една специфична миризма, която е по-добре да не отмивате с вода. Най-добре сложете одеждите в плик и пъхнете във фризела за 24 часа. След това денонощие ще ухаят на свежо и ще изглежда прекрасно.

Кашмир

Всички обичаме меките кашмирени пуловери, които, както е известно, не са най-евтините дрехи на света. За да запазите по-дълго наперения външен вид на тази дреха, от време на време я прибирайте във фризера.

Чорапогащник

Понякога този артикул може да е същинско произведение на изкуството, но знаем колко е капризен. За да стегнете малко материята му, намокрете, изцедете, приберете в найлонов плик и пъхнете във фризера.

Вълна

Уж пълните гардероба с нафталин и други препарати, които трябва да разкарат молците, а по любимите ви вълнени дрехи все намирате пробойни. Приберете дрехата във фризера за две седмици, студът убива ларвите на тези вредители.

Спортни дрехи

Температурата във фризера може да убие и най-миризливата бактерия, която причиняват неособено привлекателния аромат, лъхащ от дрехите ни, с които спортуваме. Една нощ на студено върши чудеса за дрехите.

Обувки

Едва ли има човек, на когото да не са му понамирисвали поне един чифт обувки. Когато усетите такава миризма, сложете ги във фризера за една нощ. На сутринта ароматът ще е далеч по-приемлив.

Освен това може да разширите новите си чепици пак благодарение на фризера. Напълнете пликове с вода, сложете ги в обувките и приберете за известно време.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X