Напишете дума/думи за търсене

7 потенциални опасности за децата, за които повечето родители не мислят

Още от раждането на детето родителите започват да се тревожат за хиляди неща, свързани с потомците им. Нормално е да се притесняваме за тяхната безопасност, здраве и благополучие. Невидимите опасности са навсякъде.

За съжаление децата не са застраховани от наранявания вкъщи, ноима вероятност да минимализираме риска от нараняване, здравословни проблеми или нещо по-страшно.

Недобре закрепени мебели

Телевизори, скринчета, библиотеки и други мебели представляват скрит риск за малките деца, които обичат да се катерят и да се люлеят върху мебелите. Ако не са закрепени правилно, може да се преобърнат и да паднат върху децата.

Електронни устройства

В зависимост как и колко често се използват лаптопите, таблетите и мобилните телефони това може да окаже влияние върху здравето на вашето дете. Светлините и близостта на екрана на джаджите допринасят за замъглено виждане, главоболие, сухота и други състояния на очите.

Освен това не са изключени проблеми с шията и гръбначния стълб. Ограничете времето за електронните устройства максимум до час на ден. Имайте предвид, че хлапета, които са оставени безнадзорни с умни устройства в ръка, рискуват да бъдат изложени на онлайн опасности като педофили, измами и кибертормоз.

Прекаляване със захар

Нездравословните храни не са единственият източник на високи количества захар. Преработени храни, плодови сокове и дори прясното мляко биха могли да промъкнат допълнителни бучки захар в ежедневното меню на детето. Проблеми със зъбите, напълняване и диабет са само някои от проблемите, които твърде много захар може да причини. Потърсете храни, които не съдържат добавени или изкуствени захари, и винаги гледайте етикетите, за да проверите съдържанието на захар. Избягвайте да давате краве прясно мляко и плодови сокове на деца под 1 година.

Играчки

Както знаете, играчките с малки части представляват опасност от задушаване при децата. Батериите, магнитите и оловните играчки също са заплаха. Проверете етикетите на играчките за възрастова съвместимости. Също така не забравяйте да изхвърлите играчките, които вече са счупени, които имат разкъсани шевове или олющена боя.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е, че шумните играчки могат да допринесат за увреждане на слуха при малките деца. Всичко над 85 децибела може да причини загуба на слуха. Много от популярните играчки са над 100 децибела. Представете си, че пуснете косачка, която е около 90 децибела, в близост до ушите на вашето бебе.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X