Напишете дума/думи за търсене

Кои зодии са най-склонни към депресия

Депресията е често срещано и сериозно състояние на психичното здраве, което причинява трайно чувство на тъга, безполезност, тревожност и загуба на интерес към ежедневните дейности. Тя може да удари всеки от нас по многобройни причини и има огромно въздействие върху физическото и емоционалното ни здраве.

Според астролозите депресията се свързва и с нашите зодиакални знаци и затова някои зодии са по-податливи на депресия и тъга, отколкото други. Хората, които са по-емоционални и интуитивни, е по-вероятно да се депресират. Някои личностни черти като ниско самочувствие, самокритичност, песимизъм или прекалена зависимост от други хора са по-податливи на чувство на безнадеждност и депресия.

Риби

Риби е зодията, която е най-застрашена от депресия. Представителите й са родени депресирани и имат склонност към мъченичество и саможертва. Те са много любезни и любящи, но може да бъдат саморазрушителни, обичат да се самосъжаляват и често живеят извън реалността. Обикновено гледат на живота през розови очила, а сблъсъкът с действителността често ги разочарова.

Когато Рибите се депресират, обикновено това е, защото не може да контролират живота си, както им се иска. Въпреки това винаги избират да страдат в мълчание, да се усмихват насила, държат главата си високо вдигната, за да не притесняват близките си. За да избегнат депресията, Рибите трябва да стоят настрана от желанието си да се принасят в жертва и да спрат да се опитват да се харесат на всички около тях.

Рак

Ракът също има склонност да бъде мрачен и депресиран. Хората от тази зодия са много чувствителни, грижовни и състрадателни, но често се чувстват непотребни на никому. Тъй като Ракът е "майката" на зодиака, родените под този знак имат нужда да бъдат обичани и желани. Те се нуждаят от признание и обич, за да се чувстват щастливи и емоционално сигурни в живота.

Депресията им често идва в резултат на това, че прекалено много се ангажират с живота на другите и с факта, че не може да контролират тъгата, която изпитват. На Раците им е изключително трудно да говорят за своите емоционални нужди и желания, така че те също избират да страдат в мълчание, което, разбира се, води до депресия. Лек за тяхната тъга е да се заобиколят с приятели и семейство, които подкрепят и симпатизират на чувствата им.

Скорпион

Скорпионът е знак, който чувства дълбоко и интензивно емоциите, така че не е изненадващо, че тези хора са склонни да страдат от депресия повече от другите зодиакални признаци. Скорпионите винаги са емоционално ангажирани в личните си взаимоотношения. Това означава, че когато връзките им не работят, те веднага стават тъжни и тревожни. Едни от най-големите спусъци за депресия при Скорпиона са самотата, загубата и отчуждението.

Скорпионът обаче никога няма да признае, че е депресиран и уязвим поради страха, че някой може да се опита да го използва срещу него. За да избегне тъгата, той трябва да се научи как да контролира силните си емоции и да се научи да се доверява на приятел, с когото може да сподели най-дълбоките си мисли и чувства по всяко време.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X