Напишете дума/думи за търсене

Невероятната любовна история на Петко Венелинов от “Скъпи наследници”

ПЕТКО ВЕНЕЛИНОВ

Преди почти две седмици актьорът Петко Венелинов, познат от сериала “Скъпи наследници”, влиза в Театър 199 и започва репетиции на нова постановка. Денят е 20 юни и той никога няма да го забрави. Докато е в театъра, непрекъснато си пише с любимата си жена - актрисата Ярослава Павлова, която също играе в сериала на Би Ти Ви. “Как си?”, “Сега ме вкарват в операционната”, “Сега ми сложиха упойката”, “Добре съм”, “Всичко е наред”, пише му на мобилния тя. Защото, докато той е в театъра, тя е в болницата и чака всеки момент да роди общото им дете. “Според лекаря към 2 ч ще почне операцията”, казва му тя.

Петко приключва с репетицията, поглежда часовника и вижда, че има още петнайсетина минути, преди да стане 2. “Какво стана, влизаш ли да раждаш?”, пише на Ярослава той. Отговорът е снимка как любимата му жена

държи в прегръдките

си току-що родената

им дъщеричка

“Сигурно завинаги ще го помня този спектакъл”, казва Петко сега. Всъщност, когато планират раждането на Ярослава да е на 20 юни, той обмисля да отмени репетицията. “Недей. Така или иначе нищо не можеш да направиш и да ми помогнеш. Ти си репетирай, аз ще ти напиша какво е станало”, казва му Ярослава. Петко е спокоен и защото знае, че любимата му жена е в добри ръце – ражда под грижите на д-р Румен Велев и екипа му в “Шейново”, на които той е безкрайно благодарен. “Много е странно как отиваш и оставяш един човек в болницата, а след няколко дни оттам прибираш двама”, казва Петко.

Той дълго премисля какво ще стане, когато за първи път види новородената си дъщеричка – дали ще се разтрепери, разплаче, все пак знае колко е емоционален. Когато влиза в болничната стая и взема в прегръдките си бебето, то сякаш го поглежда в очите и му казва: Петко, тате, обичайте се с мама и всичко останало ще се нареди. “Това усетих. Наистина се чувствам променен, откакто тя съществува на тоя свят, няма как човек да остане същият”, обяснява актьорът. Ярослава и дъщеричката им са си у дома от вторник. “Много добре се чувствам, тя е спокойно дете. Като я видиш, тя излъчва толкова много любов”, казва Петко.

Двамата с Ярослава, която също като него е актриса на щат в Младежкия театър, са заедно от 7 години. Любовната им история е като на филм – една вечер тя го сънува. Толкова силно се

запечатва лицето

му в съня ѝ,

че когато след дни го вижда на афиш на театрална постановка, решава да му пише в интернет. Не след дълго започват да се срещат и се оказва, че имат специална връзка помежду си. Стават неразделни и заживяват заедно, като Петко се грижи за сина на Ярослава - Филип, от предишна нейна връзка. Момченцето сега е на 9 г. и е сред най-щастливите от раждането на Маргита.

Така както Ярослава сънува Петко, преди наистина да го познава, така вижда насън и името на момиченцето им. Това се случва преди години - когато е бременна с първото си дете - сина Филип. Тогава, макар да очаква син, тя сънува, че момиченцето ѝ ще носи името Маргита. Така се казва и добрата ѝ приятелка – актрисата Маргита Гошева. Така че сега, когато има дъщеря, Ярослава не се и замисля какво име да ѝ даде. Двамата с Петко дори са избрали именно Маргита Гошева и съпруга ѝ Иван Бърнев да са кръстници на детенцето им. “Така че вярвам във връзките с Вселената”, обяснява Венелинов.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X