Напишете дума/думи за търсене

Ирена Милянкова: С 8 деца сме жива атракция

Ирена, Никола и малката Лилия СНИМКА: КАЛИНА АРСОВА

Ирена Милянкова е едно от най-популярните лица на модния подиум у нас. Освен че продължава да дефилира, тя се е изявявала и като актриса. А от няколко години работи и в агенция за недвижими имоти. Наред с красивия си външен вид и изящна фигура, Ирена стана популярна и със смелостта си да роди повече от две деца, обичайно за българските семейства. От връзката си с Росен Чолов тя има четири деца. След раздялата им Милянкова среща любовта на живота си - Никола, както сама го нарича. От предишната си връзка той има две деца, а с Ирена са родители на още две. Като най-малкото се роди само преди няколко седмици.

- Наскоро родихте, как се чувствате?

- Възстановявам се бързо, защото раждането мина леко, а и не е като да не съм раждала все пак. Бях в сигурните ръце на целия екип в родилното отделение на болница “Вита” и най-вече благодарение на моя наблюдаващ акушер-гинеколог д-р Богословова, всичко мина без усложнения. Д-р Богословова спечели доверието ми още на първата ни среща преди повече от десет години със своя изключителен професионализъм, човешко отношение и спокойствието, което излъчва дори и в най-критичния момент. Тя е от хората, на които искрено се възхищавам. Пример за човек, намерил своето призвание в живота!

- Какво бебе е малката Лилия, оставя ли ви да се наспите?

- Лилия е спокойна засега. Може би защото все още не е разбрала в какво голямо семейство се е родила. Съвсем скоро очаквам и тя като всички свои братя и сестри да започне да се отстоява и налага.

- Как реагираха останалите деца в семейството ви на появата на сестричката си? Има ли ревност, кое от децата помага най-много?

- Ревност се наблюдава единствено при най-малката кака, която е двегодишна и тръшкането ѝ се удава много добре. Често се случва, когато бебето плаче, да заплаче и тя. Когато го събличам за баня, да се съблече и тя. В общи линии положението определям като интересно с комична нотка.

- А как реагираха близките и приятелите ви?

- Когато си многодетен родител и решиш да увеличиш вече и без това голямото си семейство, дори и роднините ти са леко смутени. Това, разбира се, се дължи на тяхната загриженост. Приятелите са не по-малко озадачени, но пък важното е, че накрая всички са щастливи. Всъщност, като се замисля,

друга майка на 6 деца

не познавам,

а аз познавам немалко хора, което ме изпраща в категория “изключения”. А когато попадаш в тази категория, е наивно да вярваш, че масата от хора ще те разберат.

- Как премина последната ви бременност и бихте ли родили още едно дете?

- И тази като останалите - безпроблемна. Е, искаше ми се да бъда по-активна, но трябваше към края да съм по-внимателна. Беше под въпрос дали Лилия ще се роди като подарък за рождения ден на баща си, или на брат си. В многодетно семейство винаги съществува този риск. И все пак тя се роди близо месец преди термина, за рождения ден на баща си. Дали бих родила отново? Не мога да дам категоричен отговор на този въпрос.

- Вероятно сте много организирана, как разпределяте времето си?

- Уча се да подреждам приоритетите си в работата. Времето ми е ценно и не мога да си позволя лукса да го прахосвам. Ежедневната ми цел е да съм вкарала ред в дома (пране, чистене, готвене), а в работата си да бъда максимално ефективна. Дали го постигам, е друг въпрос. Понякога да, друг път не - вечният стремеж към съвършенство, присъщ за човека.

- В днешно време хората са станали по-големи егоисти, създават максимум две деца. Кое е нещото, което ви дава стимул да имате голямо семейство?

- Определено не е държавата, затова съвсем скоро ще променя това. Не, нямам предвид да променя държавата или управниците ни. Коя съм аз, за да се опълча срещу системата? Или пък злобните и завистливи хора!? Просто ще променя местожителството си. Когато не си окей с нещо, вземаш мерки, иначе си оставаш едно мрънкало. А тези, които са решили да имат не повече от две деца, не са по-малко родители от мен. И все пак да бъдеш многодетен родител, не е за хора егоисти - такива, които обичат себе си повече от всичко и не биха нарушили собствения си комфорт за нищо на света.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X