Напишете дума/думи за търсене

Жерар Депардийо и Деси Тенекеджиева с награда

Деси Тенекаджиева и Жерар Депардийо по време на снимките

Филмът Mon cochon et moi, в който главните роли са поверени на Жерар Депардийо и Деси Тенекеджиева, взе награда на RIIFF “Роуд Айланд международен филмов фестивал” в САЩ. Лентата е избрана измежду 6 000 заглавия от 60 държави, а фестът се състоя от 7 до 12 август.

Mon cochon et moi бе сниман в селата около Пловдив преди няколко години, но финално бе завършен през януари 2018 г. Това е и премиерата на продукцията, а самото събитие е един от десетте най-важни форума в САЩ. Режисьор и сценарист е Франк Добрин.

Деси Тенекеджиева влиза в ролята на домакинята Нора, а Жерар Депардийо играе нейния свекър дядо Ваня. Историята връща зрителите през 70-те години на миналия век в малко селце, където времето сякаш е спряло. Дядо Ваня живее със семейството си, но е самотен след загубата на съпругата си. За да повдигнат духа му, близките му подаряват

домашен любимец,

който се оказва прасе

Кръщават го Симпи. Оттам започва и цялата забавна развръзка на лентата, определена като абсурдна комедия.

“Прекарахме месец на село, а вечер се прибирахме в хотел в Пловдив заедно с Депардийо, с когото се работи леко и приятно. Разбира се, има своите особености, но кой няма… На терен е пълен професионалист и вдъхва респект. Има и нов филм, в който отново ще се срещнем, този път в Лондон. Винаги съм играла интересни, ексцентрични, сложни роли. Тук задачата ми бе различна и нетипична за мен - на майка и домакиня, в чиито ръце е цялата къща. Даже синът ми Йосиф, след като гледа една от първите версии, се смееше, че никога не съм работила толкова тежка домакинска работа. В продължние на месец готвих, белих картофи, чистих, метох, шетах на двора, храних животните, събирах съчки и сено с греблото... Любопитно беше, че в ролята на Симпи влязоха няколко различни по големина и възраст прасенца, но основната работа бе отметната от 12-килограмовата Герганка. Всички станахме близки с нея и вече много рядко посягам към свинското”, разказа Деси Тенекеджиева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X