Напишете дума/думи за търсене

Ралица Паскалева: Теодор спеше на диванче в родилното

Ралица и Теодор са прегърнали едномесечния си син Максим.

По-малко от два месеца, след като роди първото си дете, талантливата актриса Ралица Паскалева се появи сияеща от щастие, в перфектна форма с красива дълга рокля до земята. Хванала под ръка любимия си мъж Теодор Салпаров, във Варна двамата кумуваха на сватбата на капитана на националния ни отбор по волейбол Виктор Йосифов и приятелката му Виолина.

“Сватбата беше приказна. Няма как да не мине прекрасно, след като младоженците са толкова позитивни, земни и усмихнати хора. За нас беше истинска чест да бъдем до тях в този ден и занапред също”, казва Ралица.

Тя и Теодор кумуват на церемонията, а до тях е и синът им Максим. Момченцето се появи на бял свят на 3 юли, а само няколко дни след това гордият баща показа първа снимка със сина си.

Салпаров, който е либеро на националния ни отбор по волейбол, всъщност е неотлъчно до Ралица и по време на бременността, а и когато идва времето за раждане. За този най-интимен момент актрисата разказва, че до нея са и той, и нейните родители, с които Ралица има силна връзка.

“Теди бе при

мен в

залата, а

родителите

ми - отпред

Имаше музика, страхотен екип от доверени лекари, усмивки, вълнение и накрая един съвършен човек, голям 52 см и тежащ 3,500 на име Максим”, казва Ралица.

Докато е бременна, избягва да чете форуми на теми раждане и майчинство, не ходи на курсове и не слуша истории за героични раждания. Все пак има едно голямо предимство - в сериала “Откраднат живот” героинята ѝ д-р Стилянова е гинеколог, така че е добре запозната с това, което я очаква. “Освен всичко друго интересен факт е, че моят гинеколог - д-р Мажена Панова, е и наш консултант по гинекологичната част от сериала и де факто всички лекарски случаи, които аз играя, са от нейната реална лекарска практика. Тоест тя е реалната д-р Стилянова, а аз ѝ давам екранен живот. Интересно, нали”, усмихва се актрисата.

С Теодор заедно избират синът им да носи името Максим. “Никога не сме робували на традицията, че детето трябва да се кръсти на баба, дядо, леля, стринка. Нямам нищо против това, но желанието на семейството ни беше детето да си носи свое име, абсолютно странично от всеки друг”, обяснява Паскалева. Спират се на Максим по няколко причини. От една страна,

държат името

да е свързано с

християнската

религия,

а и да е с красиво и смислено значение. Освен това искат да е лесно за произнасяне и писане на всички езици и да си отива с фамилията. “И така след недълго чудене и одобрение от всички нас избрахме Максим.”

Ралица, хванала под ръка Теодор, кумува на сватбата на капитана на националния ни отбор по волейбол Виктор Йосифов миналия уикенд.
Ралица, хванала под ръка Теодор, кумува на сватбата на капитана на националния ни отбор по волейбол Виктор Йосифов миналия уикенд.
След появата на момченцето им на бял свят, Ралица не чувства голяма промяна у себе си. “Абсолютно същият човек съм си, просто вече имам дете, което обожаваме всички и което ни дава още повече поводи за усмивки и щастливи мигове”, казва тя.

Разбира се, всекидневието ѝ не е като преди, но като всяка майка, и тя го съобразява изцяло с детето си - кърми го, преобува го, къпе го, радва му се. Понякога успява да се наспи, друг път – не чак толкова. “Всяка майка ще каже, че нейното дете си е най-прекрасно, нали така. И все пак да не забравяме, че той е на няма и два месеца и като всяко бебенце се будим нощем, за да яде. Понякога спи спокойно, понякога има колики”, обяснява Ралица. А до нея неотлъчно пак е любящият ѝ мъж. “Теодор е безкрайно, безкрайно грижовен. Още по време на престоя в болницата той не се отделяше от нас.

Спеше на едно малко

разтегателно диванче

до моето легло

Краката му стърчаха отвън, но не се оплака нито веднъж. Носеше ми всичко, сменяше памперси и ходеше да къпе Максим с акушерките, когато аз още не се бях възстановила”, разказва Ралица. Двамата не са се наговаряли да разпределят задълженията – нито на нея, нито на него тежи грижите за Максим.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X