Напишете дума/думи за търсене

Дани пръв казал на Александра, че е бременна (Снимки)

Така Петканови обявиха, че ще стават родители. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Даниел Петканов и съпругата му Александра Богданска-Петканова чакат бебе. Това е новината от последните седмици напук на слуховете и съмненията, че бракът им е фалшив. Новината за бременността обаче дошла неочаквано за Александра и я научила първо от бъдещия татко.

“Той пръв разбра, че съм бременна. Забеляза промени в тялото ми, които на мен не ми правиха впечатление. И дори отказвах да си направя тест за бременност, въпреки че той предложи няколко пъти. Причината беше, че ние бяхме правили само един опит за зачеване и не вярвахме, че е възможно да се случи толкова скоро. Но накрая се предадох,

направих теста и той

беше отрицателен

Седмица по-късно отидох на рутинен преглед при гинеколога ми и тогава за моя изненада той ми съобщи, че всъщност съм бременна. Развълнувана, веднага се обадих на Дани да му кажа, че тестът за бременност не е бил верен и че ще става баща”, разказва Александра Петканова.

Макар да е изненада за тях, бебето е силно желано от родителите си.

Очаква се новият член на фамилията да се появи в края на януари или началото на февруари. Петканови още не знаят какъв ще е полът на бебето, но вече са избрали име.

“Много се надявахме да разберем, но явно бебето е решило да прави номера с нас от самото начало. След като се скри на теста за бременност, сега не иска да разкрие пола си”, казва бъдещата майка.

“Вече имаме готови варианти и за момче, и за момиче. Лесно се разбрахме. Просто се съгласих с Александра, за да има мир. Но пък

следващите

наследници ще ги

кръстя на тримата

мускетари,

зарекъл съм се”, казва Даниел Петканов с типичното си чувство за хумор.

Алекс и Дани на разходка с яхта
Алекс и Дани на разходка с яхта
Бебето вече има и кръстници, които също го очакват с трепет. То ще бъде въведено в християнската вяра от семейна приятелка, която е до двойката още от времето, в което бяха гаджета. Бъдещите родители вече планират и ремонт в дома си, в който са предвидили много слънчева и цветна детска стая.

Първите месеци от бременността се оказали леки за Александра, която на моменти дори забравяла, че е в това състояние. Дани пък се старае максимално да улеснява ежедневието ѝ.

“През първите месеци изобщо не тренирах. Почивах си”, казва Алекс и допълва, че ѝ се хапвали неща, за които изобщо не се сещала преди - например китайска храна, кренвирши и газирани напитки. Въпреки това изглежда прекрасно. А заради леката бременност не ѝ се е налагало да отменя професионални ангажименти. Пък и работата винаги ѝ е доставяла огромно удоволствие, от което не иска да се лишава и сега. Дани пък усеща, че в тези 4 месеца е станал още по-грижовен. “И знам, че ще съм много готин баща”, заявява бъдещият татко.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X