Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които се случват с тялото, когато пием сок от кисели краставички

В този свят има два вида хора - такива, които обичат кисели краставички, и такива, които не разбират тяхната роля в света. В екипа на Mila.bg те са на особена почит, не само заради мястото му в някой друг сандвич, но и заради неговите безспорни качества за здравето.

Кои са 7-те невероятни неща, които се случват с тялото, когато пийваме от сока на киселите краставички.

1. Успокоява мускулните крампи

Според изследване, публикувано в Medicine & Science in Sports & Exercise, 1/3 чаша сок от кисели краставички върши много по-добра работа за облекчаване на спазмите от същото количество обикновена вода. Това важи с особена сила за стомашните неразположения при мъжете. Тази напитка е чудесна след тренировка.

2. Подпомага доброто здраве на червата

Високата концентрация на оцет в саламурата помага да се регулират храносмилателните процеси. Това се отнася и за останалите видове ферментирали храни.

3. Облекчава спазмите по време на цикъл

Подобно на начина, по който сокът от кисели краставички облекчава мускулните крампи, причинени от физически упражнения, саламурата облекчава мускулните крампи, свързани с ПМС. Това е заради електролитно-възстановителните способности на сока, които предотвратят болезнените спазми, веднага щом проникне в тялото.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X