Напишете дума/думи за търсене

Какво става с тялото, ако спрем захарта за 1 седмица

Един бонбон или парче торта от време на време няма да ви убие, но със сигурност ежедневно приемате захар, за която дори не подозирате.

Добавената захар има склонност да се крие в храни, които доста често се считат за здравословни. В повечето марки нискомаслено кисело мляко, гранолите, кетчупа, сосовете за спагети и предварително приготвени супи съдържат големи количества добавена захар.

Дори и да сте убедени, че ежедневната ви диета е сравнително свободна от захар, вероятно несъзнателно саботирате режима си с някоя и друга консервирана храна и с течни подправки за паста.

Сърцето ще ви благодари

Според проучвания диетите, съдържащи твърде много добавена захар, може официално да бъдат обвинявани за причиняване на смърт заради сърдечни заболявания. Добрата новина е, че когато отстраните добавената захар, дори и за кратък период от време, вие правите първата стъпка, за да рестартирате тялото си.

Видът на кожата ви ще се подобри

Консумирането на твърде много захар може да причини гликация - вреден процес, които забавя производството на колаген. Когато елиминирате захарта, тялото ще започне да произвежда повече от този протеин, който спомага за поддържането на гладка и еластична кожа.

Ще имате повече енергия

Захарта може да осигури краткотрайни изблици на хиперактивност. За да поддържате по-добре енергията през целия ден, най-добре е да намалите добавената захар. Когато направите това, вие елиминирате спадовете на тонуса, които се появяват веднага след захарните пикове.

Неконсумирането на захар може да ви осигури по-продължителна енергия по време на тренировките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X