Напишете дума/думи за търсене

Царската внучка Мафалда стана модел на Майкъл Корс

Княз Кирил с трите си деца - Мафалда, Олимпия и Тасило, на 80-ия рожден ден на цар Симеон във “Врана” миналото лято.

Тя е млада, красива, с потекло, а вече и световноизвестна. За най-голямата внучка на цар Симеон II Мафалда доскоро се знаеха две неща - че е княгиня от България и че е певица. Изненадващо обаче световна слава ѝ донесе първо друга нейна изява - дъщерята на княз Кирил Преславски и испанката Росарио Надал бе харесана за модел и участва в Седмицата на модата в Ню Йорк в началото на септември.

Мафалда на сцената.
Мафалда на сцената.
Мафалда, която е наследила вкуса към изисканите тоалети от майка си, дефилира на подиума заедно с дъщерята на принц Павел от Гърция. За разлика от нея обаче Олимпия има траен интерес към модната индустрия. Също като другата Олимпия - по-малката сестра на Мафалда, която преди време дори изкара стаж в ателието на световния дизайнер Валентино, чиято муза е била майка им Росарио. Докато Мафалда търси индивидуализъм, но и изчистени линии и старателно постигната небрежност, присъщи на стилната ѝ майка.

Мафалда и дъщерята на гръцкия принц Павел Олимпия на Седмицата на модата в Ню Йорк.
Мафалда и дъщерята на гръцкия принц Павел Олимпия на Седмицата на модата в Ню Йорк.
Царската внучка вече е имала среща с модната индустрия - миналата година

нейна песен

озвучи клип за

представянето на

новата колекция

на марката “Спрингфийлд”, а самата тя се явява за кратко във филмчето именно в ролята си на певица.

За първи път обаче сега в Америка тя дефилира като истинска манекенка. И редом със световноизвестни имена на модата представи тоалети от пролетните колекции на американските дизайнери Майкъл Корс и Тори Бърч.

Мафалда с колежки от дефилето на Майкъл Корс в Ню Йорк - София Карсън, Сара Фелбербаум и Доминик Гарсия-Лоридо
Мафалда с колежки от дефилето на Майкъл Корс в Ню Йорк - София Карсън, Сара Фелбербаум и Доминик Гарсия-Лоридо

Истинската ѝ страст обаче остава музиката. През октомври царската внучка ще издаде първия си албум, а мечтата ѝ е

да оглави

музикалната

класация “Билборд”

Възможно е и да я осъществи, след като рамо ѝ дава продуцентът Ян Бартър, благодарение на когото е стартирала кариерата на звезди като Ейми Уайнхаус и Палома Фейт.

24-годишната Мафалда обича музиката от малка. Споделя, че дължи много на родителите си, които я поощряват и подкрепят с уроци по пеене и пиано. Когато пораства, започва да композира песни и от хоби музиката се превръща в нещо повече за нея.

След като завършва средното си образование,

учи в “Бъркли”

в Бостън. Университетът е най-добрият в света в обучението по музика, там са се дипломирали имена като Куинси Джонс, Даяна Крол, Хуан Луис Гера и много други. Още през първата си година в музикалния колеж Мафалда записва сингъл по свой текст и музика.

Мафалда е пуснала в Инстаграм тази снимка с приятеля си Марк веднага след слизането си от самолета в Америка.
Мафалда е пуснала в Инстаграм тази снимка с приятеля си Марк веднага след слизането си от самолета в Америка.
Първия си концерт изнася едва на 16 г. заедно със свой приятел в клуб в Лондон. Леко дрезгавият ѝ меланхоличен глас завладява публиката от раз. А миналата година я канят да пее на частно парти на “Масимо Дути” в Мадрид.

Най-голямата царска внучка е и най-активната и социално ангажирана от всички. Тя се включи в протеста на студенти срещу това, че техният университет прекъсна прослушванията си в Африка. И поиска равен достъп на всички кандидати за “Бъркли”.

Приятелят ѝ Марк

Абуслейман е от

ливански произход,

но е роден в Лондон и е учил медицина също в Бостън, в елитния Харвардски университет.

Макар да не знае български език, тя се прочу с увлечението си по нашите традиции и история - често пее народни песни и играе хора на инициативи, организирани от баща ѝ или от създадения от него Сити клуб - на българската общност в Лондон.

Може да изпее

“Хубава си, моя горо”

Преди няколко години двете със сестра ѝ направиха онлайн проект “Нашата България”, с който подпомогнаха събирането на средства за българска чешма в Кенсингтън Гардънс в Лондон, която беше открита от княз Кирил и Димитър Бербатов. Често ходят и в българското училище в британската столица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X