Напишете дума/думи за търсене

13 трика за лесно боядисване

Снимки pixabay.com, make-self.net, goodhousekeeping.com, paintcare.org, tintandbristles.com, littlethings.com

Планирате ремонт, по време на който сами ще боядисвате. Ето 13 хитрини, които ще облекчат работата ви и ще ви помогнат за качественото изпълнение.

Ако не сте успели да довършите започнатото днес, приберете в хладилника четката, с която сте боядисвали, като преди това я обвиете с прозрачно домакинско фолио. За да запазите мечето, го поставете в дълга тясна картонена кутия от чипс.

За да не забравите точния цвят боя, който сте използвали, напишете номера й на гърба на ключа за лампата.

Ще си спестите време, ако преди работа постелете във ваничката за боядисване фолио. Когато приключите, просто го сгънете и го изхвърлете.

След първото отваряне на кутията с боя по ръбовете й наслагва от нея и капакът трудно се затваря, а това може да доведе до изсъхване на горния слой. За да предотвратите това, пробийте няколко отвърстия по ръба на кутията. Така боята ще се стича вътре.

Много по-лесно ще сипвате боя във ваничката, ако залепите добре широка лепенка под V-образна форма на ръба на кутията. Но ако искате да боядисвате директно от нея, използвайте обикновен ластик. Поставете го през цялата кутия и с негова помощ изцеждайте четката.

Често при първото боядисване от новото мече по стената остават влакна. За да избегнете това, преминете през него с лепкава ролка за чистене на дрехи.

Детайли със сложна форма, като дръжките на вратите, които искате да защитите от боята, обвийте преди работа с фолио. За да предпазите дръжките на четките от зацапване с боя при подпиране на кутията или ваничката, използвайте макарон за водна аеробика. Срежете го на няколко места, поставете го на ръба и вмъкнете дръжките на четките в срезовете, така че боята да се оттича във ваничката или кутията.

Латекс се маха от пода бързо и ефикасно с влажни кърпички, а от ръцете с бебешко масло. А засъхнала боя от четката се изчиства най-лесно чрез накисване в оцет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X