Напишете дума/думи за търсене

Саня Армутлиева: Съпругът ми майсторски ме изигра да се омъжа за него

Със Стинг
Със Стинг
След кастинг в киноцентъра професионалният път на Саня Армутлиева се обръща на 180 градуса. Явява се за роля във филм за Камелия Тодорова. Селекцията се прави от съпруга на голямата певица Майкъл Кунстман. Филмът така и не се случва, но един ден Майкъл ѝ казал, че в България с кино и театър няма да просперира, обаче проучил, че тук няма нито една легална музикална компания. Искал да направи такава и му трябвал българин, който да я оглави. По това време тя почти не говорела английски, а и искала да е актриса, в крайна сметка той успял да я убеди и Саня

станала

българското лице на

компания “Вирджиния Рекърдс” в началото на 90-те години. Майкъл я завел в Хамбург, където подписали договор с “Полиграм” да бъдат техен дистрибутор за България.

“Много пъти съм питала Майкъл как ми се довери. Каза, че по време на кастинга е видял нещо у мен и е решил, че можем да работим заедно”, казва Армутлиева.

В началото много се страхувала, трябвало бързо да научи английски, притеснявала се да комуникира с толкова различни хора, всички с високо положение и доста по-възрастни от нея. Майкъл я научил, че ако се страхува от нещо, директно трябва да скочи и да го направи. Към всички тези нови неща се появило и напрежение с грозни клюки. По онова време той е женен за много известна жена - Камелия Тодорова, а вестниците започват да пишат, че със Саня са гаджета. “Никога не съм имала нищо с него. Тогава нямаше толкова много жълти медии и беше голям шок да прочетеш подобна лъжа за себе си. Това е един от най-големите тренинги, през които съм минала за устояване”, казва чаровната бизнесдама.

Когато Саня оглавява “Вирджиния Рекърдс”, няма криминализиране на пиратството, защитени са само правата на авторите, но не и тези на изпълнителите и продуцентите. Започва

безкрайно висене

пред кабинетите

на тогавашните политици, за да обяснява какво трябва да се промени в законодателството. С времето нещата постепенно започват да се случват. Един от първите уроци, които Саня научава от Майкъл, е, че медиите са изключително важни за музикалния бизнес, и тя вярва в това до ден днешен. През годините прави предавания на “Полиграм” в различни радиостанции и тв канали, за да има платформа за тази музика, да може тя да се чува.

С Джеймс Хетфийлд, фронтмен на “Металика”
С Джеймс Хетфийлд, фронтмен на “Металика”

Покрай работата си Саня Армутлиева се запознава с бъдещия си съпруг Тим, който е част от екипа на световния промоутър “Лайф Нейшън” и от години работи със “София Мюзик Ентърпрайсис”. Срещнали се на сцената на НДК, когато Крис де Бърг дошъл за първи път в България. Тя била там като представител на музикалната компания, а Тим бил мениджър на звездата. Станали приятели, но само толкова, той я чака цели пет години. През това време се чуват по телефона, виждат се, когато Тим е в България. Съдейства ѝ да получава разрешение от мениджмънта на световни звезди, за да има интервюта на български журналисти с прочути имена. Веднъж отново се видели на фестивал в Брашов, където пеели Шерил Кроу и Дзукеро. Интервюта с тях трябвало да направи Олга Лозанова. В края на вечерта Тим попитал Саня: “Ти ще се омъжиш ли за мен?”. Двамата все още били само приятели и тя категорично отвърнала: “Не, как така ще се омъжа за теб”. След това Олга Лозанова, с която са близки приятелки, много ѝ се карала. “Каза ми: “Как можа? Това е твоят мъж, той е изумителен човек!” Тим е много умен и ме изигра в добрия смисъл на думата. Започна да не ми обръща внимание и така ме накара да осъзная, че всъщност означава много за мен”, смее се Саня. След някакъв спор на тема опера той я завел на спектакъл в Берлин и оттогава вече 23 години са заедно. В началото Тим живеел между Будапеща и Берлин, след това 16 години бил основно позициониран в България, където отгледали двете си деца. Но преди две години решил, че иска да преместят част от живота си в Берлин.

Дъщерите на Саня - Маргарита и Алма като съвсем малки деца СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Дъщерите на Саня - Маргарита и Алма като съвсем малки деца СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X