Напишете дума/думи за търсене

Предимствата и ползите на рибеното масло

Рибеното масло е едно от най-достъпните и разпространени хранителни добавки, което крие огромни предимства и ползи за здравето на човека и нормалното функциониране на човешкото тяло.

То е изключително богато на омега-3 и омега-6 мастни киселини, както и безценни витамини и минерали и коензим Q10. Поради тази причина то е считано за незаменимо при превенция от сърдечносъдови заболявания, стрес и умора при силни физически натоварвания, както и проблеми със зрението и костната система. Самото рибено масло може да го си набавим чрез храната или под формата на хранителна добавка, която да си закупим от аптеките.

Вероятно, ако всеки ден консумирахме риба и рибни продукти, нямаше да се нуждаем от рибено масло под формата на добавка, но тъй като в хранителният режим на човек е необходимо да се консумира разнообразна храна, дори и да искаме няма как да спазим тази тенденция. Поради тази причина фармацевтиката много ни улеснява чрез производството на рибено масло като добавка, което често можете да разпознаете под формата на прозрачни продълговати меки капсули, като вътре в тях се съдържа самото масло, като капсулите предпазват от неговото протичане а в корема на човек след тяхното приемане те бързо се абсорбират.

Самото рибено масло се извлича от черен дроб на треска чрез различни методи на ферментация. Това е естествен процес, при който не се използва нагряване и химични вещества, а изходните продукти се разграждат до най-малките, реално усвоими от човешкия организъм форми. Неслучайно рибеното масло се смята за един вид супер храна, поради това че съдържа наистина много полезни вещества. Един от най-ценните витамини съдържащи се в него е витамин А. Той има основна ключова роля за здравата ни имунна система, доброто зрение и състоянието на кожата ни в комбинация с коензим Q10.

Другото основно предимство на рибеното масло е наличието в него на витамин Д. Въпреки че би следвало да усвояваме витамин Д от слънчевата светлина, много хора днес страдат от дефицит на този изключително ценен витамин. И А и Д са витамини, от чиято липса човешкият организъм най-често страда, а и най-трудно си ги набавя.

Тук е моментът и да изтъкнем предимствата и ползите на рибеното масло като хранителна добавка, както и какви ще са промените, които ще настъпят в организма, ако започнете да приемате рибено масло всеки ден.

На първо място рибеното масло се грижи за здравето на сърдечносъдовата система

Това намалява риска от сърдечни заболявания и успешно помага в контрола над високото кръвно налягане. Според редица специалисти рибеното масло може да намали риска от исхемична болест на сърцето и инсулт. При редовния прием на рибено масло количеството на „вредния“ холестерол намалява, забавя се образуването на плака по стените на артериите и така се понижава нивото на кръвното налягане.

Рибеното масло е отличен начин за подобряване на концентрацията и паметта

То е отлична хранителна добавка, която подпомага мозъчна функция и е ефикасно при борба с Алцхаймер или силни умствени претоварвания.

Рибеното масло помага за по-бързото изгаряне на мазнините Омега-3 мастните киселини се използват от организма като енергия, което позволява изгарянето на повече телесни мазнини. За по-ефикасен резултат приемът на маслото трябва да бъде съчетан с правилен хранителен режим. Редовният прием на рибено масло потиска апетита и създава усещане за ситост след хранене. Различни изследвания доказват, че то дава енергия и помага за по-бързото разграждане на мазнините в организма ни, което го прави безценен съюзник в борбата с килограмите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X