Напишете дума/думи за търсене

За 3 месеца певицата Прея свали 15 кг

От май до август певицата Прея свали 15 кг. “Подложих се на режим, който имаше за цел да стимулира бързото сваляне на тегло и да ме вдъхнови за един генерално по-здравословен начин на живот”, казва Прея. С помощта на Биляна Йотовска предприема 90-дневно предизвикателство, за което фитнес инструкторката ѝ изготвила хранителен и тренировъчен режим. “Аз го спазвах, доколкото наистина мога”, смее се певицата. “Резултатите бяха доста впечатляващи, особено в темпото си.

Човекът, който си

бил през май, въобще

не прилича на този,

който си през

август”,

допълва Прея.

Главното в нейния режим е ограничаването на въглехидратите. “Установихме с Биляна, че това е разковничето, що се отнася до моето тяло”, казва певицата. Затова приемът им бил ограничен до два дни в седмицата. “Разбира се, става въпрос за най-полезните въглехидрати като пълнозърнести паста и хляб или сладки картофи”, уточнява Прея. През тези два дни можело да хапва и каквито плодове иска. Всички сладки изкушения били строго забранени. 

През лятото тренирала по 5 пъти в седмицата.
През лятото тренирала по 5 пъти в седмицата.

“Ядях основно яйца, месо и зеленчуци”, казва певицата. Това обаче не означава, че разполагала с малко продукти за готвене. Прея е много добра в кулинарията, затова развихрила въображението си. “Да, една конкретна група храни беше ограничена, но тя се свежда общо взето до картофи, хляб и сладко”, казва тя.

Прея е от хората, които смятат, че закуската е най-важното хранене за деня. “Признавам си, че невинаги имам апетит сутрин. Да кажем, че понякога настоявам пред себе си да ям закуска и винаги се оказва, че това е било правилното решение”, смее се певицата.

По време на режима сутрин най-често хапвала яйца под всякакви форми - варени, приготвени във форми за мъфини, за бананови палачинки и т.н. В двата дни, в които въглехидратите били позволени, се хранела с овесени ядки или мюсли с ядково мляко или пълнозърнести филийки.

Млечните продукти

били сведени до

минимум

В началото на тези 90 дни ѝ било позволено да си сипва мляко в кафето или да хапва малко кисело мляко. “Всъщност ние започнахме режима така, че да е възможно най-близко до моя начин на живот. С времето просто изваждахме разни неща от менюто. Последните две седмици ядях само зелени зеленчуци, месо и яйца”, казва певицата. 

Прея спазвала режима от май, като той позволявал хапването на плодове 2 пъти в седмицата.
Прея спазвала режима от май, като той позволявал хапването на плодове 2 пъти в седмицата.

За тези 90 дни приемала много вода, а алкохолът бил забранен. “Признавам си, че понеже беше лято, си пийнах няколко коктейла и хапнах няколко праскови”, смее се Прея. Тя е на мнение, че в живота винаги трябва да се балансира, а не да се изпада в крайности.

Докато следвала режима, спортувала активно.

Стараела се да ходи

на фитнес 5 пъти в

седмицата

“Сега около празниците трудно успявам да ги докарам и до три, но се старая да вземам малки решения във всекидневието си, които да компенсират до някаква степен, като да не използвам асансьора или ескалатора, а да се кача по стълбите, да отида пеша до дадено място и т.н.”, казва Прея. 

Певицата в Португалия само месец след започването на режима  СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ НА ПРЕЯ В ИНСТАГРАМ
Певицата в Португалия само месец след започването на режима СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ НА ПРЕЯ В ИНСТАГРАМ

Иска ѝ се да експериментира със спорта. “Ходих малко на скуош, беше ми доста забавно особено лятото, когато трябваше да правя изключително много кардио, а пък си признавам, че това не ми е най-любимото нещо за вършене”, шегува се певицата. Нейният спорт са танците. Като тийнейджърка тренирала хип-хоп редовно. “Сега малко по малко се връщам към старата си страст”, казва тя.

Не се лишавала по празниците. Бъдни вечер изкарала с гаджето си Евден Димитров и семейството му. “Работим в една и съща сфера. Той също е музикант. Познаваме се, защото този кръг е сравнително тесен.

Може би искрата се

запали, когато

имахме общ проект

и започнахме да си общуваме повече”, разказва Прея. Около всички репетиции осъзнали, че наистина се наслаждават на компанията си.

За Бъдни вечер се събрали три поколения в един дом, а пара̀та отишла у Евден. “На мен се падна късметът да сбъдна мечтите си - точно това, което исках”, казва Прея. Вечерта, както повелява традицията, си разменили подаръци.

За Прея 2019-а започна с късмета, който ѝ се падна от новогодишната баница. Той ѝ предвещава, че ще спечели “Грами”. Певицата обаче от 3-4 месеца има друга цел - създаване на първия си албум. “Няма конкретна дата, очаквам го през пролетта”, казва тя. “Правя го заедно със суперсвежи млади агенти. Денис Попстоев ми помага много като бийтмейкър и композитор. Той е и автор на парчетата”, допълва тя.

Освен това участва и в мюзикъла “Бразилски нощи”. В него си партнира с Робин Кафалиев, Латинка Петрова и Кристина Димитрова. “В един момент има 70 човека на сцената, тъй като има и симфоничен оркестър. Доста приятно шоу и за окото, и за душата”, казва Прея. Тя става част от представлението, тъй като режисьорът Андрей Калудов, докато е писал ролята, си представял как я изпълнява точно Прея.

Певицата подготвя първия си албум, най-вероятно ще го пусне през пролетта.
Певицата подготвя първия си албум, най-вероятно ще го пусне през пролетта.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X