Напишете дума/думи за търсене

Хитри начини за запазване на храната свежа за по-дълго време

Какъв е смисълът да следите за качеството на продуктите, които купувате, да пазарувате само органични храни, а да ги оставяте да се развалят за нула време. Колкото и да сте старателни в съхранението на покупките, понякога това не е достатъчно.

Предлагаме ви някои хитрини, които ще помогнат за продължителната свежест на храната

Вакуумиране

Ако имате достатъчно късмет да притежавате своя собствена машина за вакуумиране, тогава знаете, че уредът може да върши чудеса, когато става въпрос за дълголетието на храна, по-специално на месото.

Ако нямате такава джаджа подръка, тогава пресъздайте нейната магия с подръчни средства. Сложете месото в найлоново пликче с цип, потопете го в купа със студена вода и натискайте леко, докато излезе целия въздух. След като приключите, приберете месото в камерата.

Ягоди без мухъл

Тези ароматни плодове са склонни да мухлясват бързо. За да поправите тази несправедливост, натопете партидата ягоди в смес от ябълков оцет и вода за няколко секунди. След това приберете в хладилника и си ги хапвайте свежи достатъчно дълго време.

Край на влажните бисквити

Почти няма човек, който да не обича бисквитки, но със сигурност не обича, когато те се овлажнят и загубят хрупкавостта си. За да се преборите с този груб акт на насилие върху небцата ви, съхранявайте вашите бисквитки в херметически затворени контейнери и сложете парче бял хляб върху сладкишите, преди да ги затворите в обикновена кутия.. Хлябът ще попие излишния въздух и влага, предпазвайки захарните лакомства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X