Напишете дума/думи за търсене

Гимнастичка със синдром на Даун стана модел: Трябва да се отървем от стереотипите

Всеки е красив по свой собствен начин - на това ни учеха като деца. Но в действителност реалността е доста по-различна. Когато включим телевизора на някой моден канал, виждаме перфектни хора, сред които няма никакво място за различно изглеждащите. И все пак една шампионка по спортна гимнастика от Данвил, Калифорния, разчупи стереотипите и показа на света своята собствена уникалност, коментира bTV.

Челси Уернер е родена със синдрома на Даун - генетично заболяване, което протича със забавено физическо и интелектуално развитие.

В света на спортната гимнастиката Челси Уернер е познато име. Тя участва на Спешъл Олимпикс САЩ и го печели четири пъти. Има и две световни титли. Гимнастиката винаги е била част от нея. Тя започва да тренира на 4-годишна възраст, за да заздрави мускулите си. Смята, че спортът я е научил на нови неща и я е заредил с увереност.

Вероятно точно от увереност се нуждае един човек, за да осъществи мечтите си. Подкрепата на семейството също е ключова по пътя към целта.

В историята на Челси може да се припознае всеки човек със синдрома на Даун, който иска да се качи на модния подиум.

Тя се пробва в различни агенции, но навсякъде й отказват с мотива, че не търсят модели със синдром на Даун. Но Челси не се предава, а и чувства пълната подкрепа на семейството си.

Челси Уернер иска да бъде промяната. Търпението й се отплаща. Основателката на компанията We Speak, която се занимава с промотирането на положителните черти на тялото в света на модата, вижда зареждащата енергия на гимнастичката във видео, което добива широка популярност в социалните мрежи. Бриана Мариах вярва в потенциала на Челси да се изкачи по модната стълбичка.

И тя го прави! Още на първата си фотосесия Челси се превръща в глобална сензация. Хората й се възхищават, засипват я с комплименти в социалните мрежи и тя бързо става символ на надеждата за много родители, чиито деца са със синдрома на Даун.

Снимките й показват, че всеки е красив по свой уникален начин и нищо и никой не може да те спре да осъществиш мечтите си.

Челси не само демонстрира, че хората със синдром на Даун са способни да постигнат целите си, но и посочва правия път на всички онези, които не вярват в собствените си възможности.

Дори светът на модата се радва за нея. Челси търпи критика и се учи бързо, а според нейната откривателка Мариах, това са две от най-важните качества във всички аспекти на живота. Затова Мариях вярва, че Уернер ще стигне далеч.

Вече се работи по нейното портфолио и се правят сухи тренировки пред камера.

Челси Уернер смята, че е време хората да се отърват от стереотипите и предрасъдъците си за различните - онези, които по една или друга причина не пасват. Тя приема това предизвикателство за своя лична мисия. А и гимнастичката вече ни показа, че всеки носи красота в себе си, стига да има кой да я забележи.

Снимка: Twitter
Снимка: Twitter

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X