Напишете дума/думи за търсене

Когато се наложи друг да се погрижи за нашите болни близки

Понякога в човешкия живот се налага да признаем, че най-добрата грижа, която може да осигурим на близък човек, е грижата за него от някой друг. Когато възрастният родител е болен, претърпял тежка операция или с тежко хронично заболяване, едно от най-добрите решения е да бъде поставен под постоянен лекарски контрол. Разбира се, лечебните заведения не са най-топлата среда, особено когато имаш нужда от подкрепа и надежда. За щастие все по-често и у нас се появяват такива места, които съчетават необходимостта от професионална грижа с уюта на дома.

На 11 февруари 2019 година в София стартира работа едно такова лечебно заведение. Новият хоспис "Вита" разполага с медицински и други разнообразни специалисти, които се грижат за хора с увреждания, хронично болни, лица със слединсултни състояния и за терминално болни пациенти. Хосписът осигурява медицинско наблюдение, поддържащо лечение, предписано от лекар, здравни грижи от всякакъв характер, премахване на болката и психо-емоционалните ефекти от болестта, както и осъществяване на морална подкрепа за пациента и неговите близки.

Медицинското заведение предлага също възможност за престой при долекуване на различни медицински състояния, както и извършване на всякакви диагностични и терапевтични процедури.

Ежедневно с пациентите работи рехабилитатор, който изгражда отделна програма за всеки пациент, съобразно с неговите индивидуални потребности.

Специалистите от хоспис "Вита" предоставят помощ на болните при снабдяването им с медикаменти, уреди и пособия, необходими за подпомагане на тяхното състояние. Има възможност за обучение на пациентите и на семействата им с цел осигуряване на максимален комфорт при реализиране на избраната от тях форма на лечение.

Хоспис "Вита" предлага и дневен стационар, който е много подходящ за хора, които искат да прекарат деня в лечебното заведение, а вечер да се прибират вкъщи при близките си.

X