Напишете дума/думи за търсене

Сладкиш с яълки и сметана

богато на калций

лесно

12 порции

60 мин

За една порция:

349 ккал

мазнини 21 г

въглехидрати 32 г

холестерол 111 мг

протеини 6 г

фибри 1,4 г

необходими продукти:

250 г масло

300 г брашно

1 ч.ч. захар

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

4 яйца

150 мл кисело мляко

1 ванилия

200 г заквасена сметана

2 ябълки

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 180°С. Пригответе форма за печене и я намажете с мазнина.

2 Смесете в купа маслото, захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, содата, киселото мляко и ванилията. Разбийте добре тестото, добавете нарязаните на малки кубчета ябълки и го разпределете във формата.

3 Сложете сладкиша във фурната и печете около 45-50 мин.

Обърнете го, щом изстине, и го поръсете с пудра захар.

За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X