Напишете дума/думи за търсене

Мъжете и жените сменят различно бельото си след секс

Снимка: Pixabay

Мъжете и жените изчакват различно дълго време, преди да сменят спалното си бельо, след като са правили секс с половинката си, показа проучване на "Матрис адвайзър", цитирано от в. "Мирър" и БТА.

Данните от проучването сочат, че един мъж сменя спалното бельо след приятните мигове средно след 11 дни, а жената - след четири дни.

Мимолетното удоволствие за една нощ налага смяна на чаршафите след 18 дни в мъжкия креват и след два дни - в дамското ложе.

Ергените споделят, че сменят чарашафите си на всеки 45 дни или по-често, когато чувстват, че ще имат късмет с избраницата си.

Общо 43% от мъжете слагат чист спален комплект, когато смятат, че гостуването може да прерасне в интимно общуване, за разлика от жените, от които 33,4% правят тази подготовка. Ако интимният акт е сигурен, тогава 49% от мъжете и 39,1% от жените сменят спалния комплект.

Проучването е направено сред 1000 души.

Резултатите показали, че човек сменя спалното си бельо средно на всеки 24 дни. Когато обаче леглото се споделя, този срок е по-кратък. Брачните двойки сменят спалното си бельо най-редовно.

Всяка седмица човешкото тяло отделя около 14 грама кожни клетки. Топлата и влажна среда е идеална за развитието на микроорганизми и в един креват те са около 10 милиона. Въз основа на тези данни специалистите съветват спалното бельо да се сменя всяка седмица и да се пере на висока температура

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X