Напишете дума/думи за търсене

Пет храни за дълголетие в здраве

Не е тайна, че хората искат да живеят възможно най-дълго. Според Световната здравна организация обаче средната продължителност на живота е около 72 години. Не е толкова много, нали? Въпреки че знаете какво може да повлияе на вашето здраве и процеса на стареене, ви предлагаме няколко съвета от Бернандо ЛаПало, който почина през 2015-а на 114-годишна възраст.

Тайни съставки за дълъг живот

Бернандо ЛаПало отдава значимото за дългия си живот на здравословното хранене. "Хората често ме питат какво правиш, за да изглеждаш толкова млад. Аз им отговарям, че мое верую е поговорката, че ние сме това, което ядем“, казва приживе ЛаПало. Като малък баща му го посъветвал да стои по-далеч от червените меса и за нищо на света да не припарва до пържените картофи и хот-дога. Бернандо бил запален пешеходец и обожавал да решава кръстословици. Това му помогнало да има бистър ум и да остане активен почти до самата си кончина.

В ежедневното му меню винаги са присъствали много зеленчуци и плодове, но има 5 специални храни, които според него са били ключовите съставки за дълголетието му.

Канелата - кралицата на подправките

Канелата не е само вкусна подправка. Тя е известна и с мощните си лечебни свойства. Бори се успешно с карцином, сърдечни заболявания, бактериални и гъбични инфекции. Може също да помогне в борбата с вируса на ХИВ.

Шоколадът - подарък от небето

Яденето на шоколад също може да допринесе за нашето здраве. Тази храна има различни положителни въздействия - от понижаване на нивата на холестерола до предотвратяване на когнитивния упадък и помага за преодоляването на стреса. Така че, ако игнорирате този вкусен шедьовър в името на вашата физическа форма, ето добра причина да го изтриете от списъка със забранените продукти за ядене.

Чесънът - естественият антибиотик

Чесънът е известен с това, че предотвратява болестта на Алцхаймер и деменцията, намалява риска от сърдечна недостатъчност, детоксикира организма и се бори с различни заболявания.

Медът - лекарството за всички болести

Този чудесен пчелен продукт се използва в медицината повече от 5000 години. Той е естествено лечебно средство за много състояния и е известен със своите антисептични, антиоксидантни и антибактериални свойства. Освен това някои хора го използват за козметични цели.

Зехтинът - маслото на живота

Екстра върджин зехтинът е добър за хората. Той е богат на здравословни, мононенаситени мазнини, които поддържат мозъка и сърцето в чудесна кондиция. Освен това зехтинът оказва положително въздействие върху когнитивните функции, съдържа големи количества антиоксиданти и може да намали риска от диабет тип 2 и рак.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X