Напишете дума/думи за търсене

Димитър Маринов: Няма по-голяма трудност от носталгията

Димитър Маринов Кадър: БНТ.

"Не мисля за награди. За мен наградата е добре свършена работа. Имал съм мечта, да стъпя на тази сцена, да мина по този червен килим". Това заяви пред БНТ актьорът Димитър Маринов.

"Не съм амбициозен по отношение награди. Амбициозен съм за работа. Това за мен беше голямо удоволствие. Да докажа на моите колеги в България, че може. Според мен критиките са мнение. Аз се старая да имам уважението на всеки. Независимо дали му харесва или не. За мен е важно всеки да може да каже какво иска и какво желае", обясни той.

"Може би първите 7-8 години. Тази емиграция в реалния смисъл на думата. Нямах пари, нямах език, нямах дори посока. Не бих казал, че е трудно. Трудността беше в това, че не знаех дали вървя в правилната посока. След 3-4 година дойде носталгията. Много хора изтъкват финансови и социални трудности. Да ви кажа, няма по-голяма трудност от носталгията. В Европа си казваш, че който и влак да хванеш, който и да е самолет, за 3 часа си в България. Тук не е така. Липсваха ми моите приятели, липсваха ми народните танци. Жените от ансамбъла да дойдат и да ти кажа: "Бъди здрав, на добър час". Ето това липсва", разказа актьорът.

"Човек живее според възможностите си. Трябва да прецениш кое ти е по-важно. Посрещнах и изпратих много българи. Аз мога да живея и с 20, и с 200 стотинки в джоба. Имаше много българи с мен тук, които ми помогнаха. Имаше период, в който сме събирали пари, за да купим нещо общо за ядене и да го сготвим. Плакали сме, било ни е трудно", спомня си Маринов.

"Коригирах няколко българи тук, които смятат, че съм успял, че съм звезда. Не, аз съм Димитър Маринов. Аз доказах, че тук е моето място. Успял съм, защото успях да зарадвам адски много българи", категоричен е той. 

"България за мен остава страна за турне. Много ми се иска да ми остане време да разгледам България. Да изпия една ракия. Зажаднял съм за това. Когато дойде времето, ще ви кажа", заяви Маринов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X