Напишете дума/думи за търсене

26-годишната Кейли татуира лицето си, защото не иска "нормална" работа (Снимки)

Снимка: Инстаграм/ kayleighpeachtattoo

Кейли Пийч била твърдо решена да се превърне в успешен татуист. В първия ден от курса си по обучение тя изписала с мастило над дясната си вежда думата "прокълната".

26-годишната англичанка прави това с идеята, че лицето й често ще пречи при срещите й с работодатели - тоест няма да я наемат на позиции, на които представителният външен вид е от значение, разказва Би Би Си.

По този начин тя няма да има друг избор освен да преследва амбицията си. Кейли споделя, че рискът си е заслужавал и татуировките променят живота й.

Преди две години избира думата "прокълната", защото тогава била доста критична към себе си и постоянно виждала чашата наполивна празна. Винаги възприемала нещата като случващи се с причина и смятала, че чрез изписаната дума ще изкупи някаква вина.

Малко след това рисува роза на лявата страна на лицето си - символ, който свързва с красотата и романтиката. По-късно рисува листа върху другата страна на лицето си - чрез тях иска да отбележи новото начало в живота си.

Преди да започне да прави татуировки, Кейли казва, че живеела, за да отиде в някой клуб, да пие и да купонясва.

Когато започнала да практикува, нямало никаква печалба от дейността й. "Сега шефът ми обаче казва, че аз съм един от най-заетите млади артисти, които той е виждал", посочва Кейли.

За нея грижата за клиентите и отношението към тях е много важно.

"Сега печеля достатъчно и се чувствам комфортно. Когато повишаваш качеството на работата си, вдигаш и цената за нея", казва Кейли.

Днес 60% от тялото й са покрити с мастило. Първата си татуировка прави, когато е на 18 - презимето на най-добрия й приятел върху глезена.

"Понякога ме гледат странно и забравям каква е причинита и започвам да се чудя", споделя Кейли и допълва, че татуировките върху лицето и шията от повечето хора се възприемат като нещо по-екстремно.

"Често получаваш и критики. Баща ми се ожени малко, след като бях направила една от татуировките на гърдите си и ми каза, че не мога да бъда шаферка на сватбата му", споделя Кейли.

Сега усещам много по-голяма приемственост от родителите си, когато това е професията ми.

Англичанката дори моли баща си да изпише ръкописно думата "татко" и я татуира върху тялото си.

"Обожавам татуирането. Умът ти никога не е в застой. Постоянно създаваш, учиш се и се срещаш с нови хора", споделя момичето. "Вие постоянно разговаряте с клиентите, когато ги боли, те се отпускат и започват да говорят за проблемите си. Понякога са много нервни и моята работа е да ги предразположа. Зад телата им има докосващи сърцето истории - и тъжни, и пълни с радости", допълва тя.

Това ти помага на самия теб да възприемеш живота различно и да се замислиш кое е наистина важното в него, казва още младата жена.

При нея отиват и хора, които искат да заличат белези по тялото си.

"Ако има нещо хубаво на част от тялото ви, която ви носи отрицателни чувства или спомени, то може да ви накара да се чувствате много по-уверени и щастливи", казва Кейли.

"Татуировките на лицето ми ме правят уникална. Дори когато остарея и стана набръчкани, кожата ми ще има един малко по-красив вид", казва още Кейли.

За нея картините върху тялото са нещо много специално, защото "всъщност са колекция, която когато погледнете назад, ще ви напомня за моментите, в които сте ги получили - къде сте били и какво са означавали те за вас".

View this post on Instagram

Some mornings I wish my make up could do itself

A post shared by Kayleigh Peach (@kayleighpeachtattoo) on

View this post on Instagram

In my natural habitat ?

A post shared by Kayleigh Peach (@kayleighpeachtattoo) on

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X