Напишете дума/думи за търсене

Лили Иванова без “всенародни тържества” на юбилея си

Примата се радва най-много на разпродадените билети за концертите си в страната, ще пее на церемонията за наградите “Икар”

Има ли кръгла годишнина Лили Иванова тази 2019 година на 24 април?

Не, това не я интересува и няма да прави всенародни тържества! Празникът ѝ си е личен - както винаги е било, и така ще бъде отбелязан и тази година, научи “24 часа”. Скромно. Само с най-близките. Най-същественото за певицата е, че билетите за нейното национално турне вече са разпродадени, търсят се допълнителни възможности. “За нея това е най-големият и най-цененият подарък”, казват приятелите ѝ, знаейки факта, че Лили Иванова винаги благодари на своята публика.

Всенародната любимка никога не е била чужда на социални каузи. С това я печели Съюзът на артистите в България (САБ).

На 27 март - Световния ден на театъра, на сцената на Народния театър ще бъдат раздадени наградите за творчески постижения “Икар”.

“Това е огромен и несравним жест, който звезда от такъв мащаб прави за нас. Лили се отказа от хонорара си, заставайки зад нашата кауза в подкрепа на Здравния фонд на САБ. Каквото и да кажа за нея, ще бъде малко. Единственото, което мога да споделя, е, че съм щастлив, че мога да я нарека приятел. Тя е дългогодишен член на САБ и много обича театъра. Ние също я обичаме!” - каза председателят на организацията Христо Мутафчиев.

Лили Иванова ще изпълни специално за всички съвсем нова песен с тематичното заглавие “Главна роля” с автори Артур Надосян (музика), Иван Тенев (текст) и Ангел Дюлгеров (аранжимент), създадена специално за церемонията. Екипът на Съюза на артистите учреди за нея извънредна награда “Икар” за изключителен принос към музиката и културата.

Авторът Иван Тенев (Агента) предостави ексклузивно за “24 часа” текста на песента “Главна роля”:

Единствен миг

дели отминал ден

от следващ ден…

Мигът на вечността …

И този миг

нарича се живот…

А аз и ти

сме само хора…

В живота си

актьори сме…

И главни са

ни ролите!…

Коя съм аз ?... И кой си ти? …

Любовта е ролята

А живота сцената…

А кой си ти?...

А аз коя?...

Любовта е ролята…

На живота ролята…

…В нас, любовта…

Една любов…

Един отлитащ миг…

Един живот…

Къде са?… Няма ги …

Една любов…

Един замръзнал вик…

Но споменът

не си е тръгнал …

В момента в столицата гостуват трупите от театрите с номинации за “Икар”, чиито спектакли може да бъдат видени на софийски сцени.

Статуетката, която е по-висока със сантиметър от наградата “Оскар”, но с килограм по-лека и представлява пламтящ Икар, със сигурност ще получат актьорът Михаил Мутафов в категорията “за чест и достойнство” и Стефан Цанев. Именитият писател и драматург е отличен за изключителен принос към българския театър. 

СНИМКА: КОСТАДИН КРЪСТЕВ-КОКО
СНИМКА: КОСТАДИН КРЪСТЕВ-КОКО
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X