Напишете дума/думи за търсене

Валя засне филм за майка си Весела Тотева, която не дочака внучето си

Александър с баща си - финансиста Владимир Каролев
Александър с баща си - финансиста Владимир Каролев
Майката на Валя е едва 17-годишна, когато я ражда. За двете следват трудни години, в които оцеляват. В един момент Весела, принудена да работи на 2-3 места, се разболява и едва 10-годишна, Валя трябва да стане “глава на семейството” и да се грижи за майка си. Но това е вече минало... Момичето израства борбено и позитивно напук на съдбата.

Тогава, преди 5 г., когато писахме за рози и воали, не подозирахме истинската история на майката на булката. 21-годишна, Весела става наркозависима. “Зарибиха ме супертъпанарски, като по учебник”, разказва откровено тя. Тъкмо се била развела и имала приятел “с доста пари с неясен произход”. Дава ѝ да пуши. След 10 дни се събужда с абстиненция, а приятелят ѝ поднася от същото с думите:

“Пуши, това е хероин и от днес си го плащаш”

Когато се пристрастява, дъщеря ѝ Валентина е на 3 г. Въпреки зависимостта си Тотева не спира да се грижи за нея. Успява през цялото време да работи - мажела си ръцете с фондьотен, за да не се виждат белезите. Един лекар описал състоянието ѝ като тежка зависимост от хероин, но не и наркомания, защото младата жена не развила стадното чувство да се събира в групи, да краде или да проституира. За осем години тя минава през ада и повежда тежка битка.

На 1 януари 2002 г. спира окончателно наркотиците. Това описва в книгата си “Падение и спасение”. Предлага го на голямо българско издателсто. Вярват ѝ. Издават я! Книгата излиза като предупреждение! Резултат? Весела губи работата си заради своята откровеност.

Филмът “Доза щастие” е заснет по тази книга

Лентата разказва истинската история на журналистката - Васела Тотева - момиче, което търси щастието, но намира ада. Минава през него и оцелява. Дозата щастие се оказва не поредната инжекция, нейната дъщеричка - Валентина. Тя я спасява. В главната роля влиза дъщерята на Весела Тотева - актрисата Валентина Каролева. “Най-ранният ми спомен, който се е запечатал и който сънувам и до ден днешен, е как тя си бие “лекарството” в тоалетната, но имаше много кръв и много се стреснах”, разказва дъщеря ѝ.

Яна Титова - нейната съквартирантка при пътя им в Лондон, засне този филм. Не крие, че след внезапната кончина на майката на Валентина не иска да коментира нищо по заснемането.

Но Валентина има радост - дъщеричката ѝ, има и тъга. Премиерата на филма е през ноември.

Валентина тъгува. За своята майка, за своето детство. Но е щастлива като майка на Изабела! Ще я научи на добро, ще бъде винаги до нея! Защото е научила уроците на живота по най-трудния начин. Нейната малка дъщеричка ще бъде обичана и щастлива с мама Валентина и татко Алекс. Много щастлива!

Весела Тотева
Весела Тотева

Валентина и Александър
Валентина и Александър
       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X