Напишете дума/думи за търсене

Защо двойките, които спят поотделно, правят повече секс

СНИМКА: Pixabay

Хората вероятно смятат, че споделянето на общо легло означава повече интимност, но грешат. Оказва се, че двойките, които спят поотделно, правят повече секс, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Допитването, осъществено от "Бенсън фор бедс" и посветено на съня и сексуалните практики на британците, е обхванало 1540 души. Изследователите са установили, че 34 процента от двойките, които спят разделени, по-често се отдават на интимни страсти, отколкото докато са споделяли общо легло.

Шестнадесет процента от участниците в анкетата отбелязват, че промяната в начина им на спане се е отразила благоприятно върху сексуалния им живот, тъй като по-често се разгорещяват на различни места в дома.

Близо 40 на сто от анкетираните казват, че връзката им се е подобрила, откакто спят в отделни легла, предава БТА.

Допитването показва, че две пети от двойките понякога си лягат разделени. Сред най-честите причини партньорите да не споделят общо легло са хъркането, въртенето, различното време за лягане и ставане.

Проучването разкрива още, че една четвърт от двойките правят по-малко секс, откакто спят поотделно.

Тридесет и шест процента от участниците в допитването споделят, че не биха се преместили на друго легло, защото половинката ще им липсва. Приблизително същият процента анкетирани смятат, че спането в различни легла може да навреди на връзката им. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X