Напишете дума/думи за търсене

Любовта на Салма и Анри - 15 години обич и ревност, 3 сватби и таен син от друга

Чак на 39 години темпераментната Салма Хайек открива перфектния мъж, когото дълго е търсила. Номинираната за “Оскар” актриса никога не разказва за първата им среща. Тя пази ревностно този спомен в тайна, защото не желае никой да се меси в техния интимен и “невероятно романтичен” момент. О, да. Мексиканката е ревнива и пламенна в емоциите си. Подозрителността на нейната буйна натура за малко да й струва щастието, ако човекът до нея не беше далеч по-разумен. Мъж, който успява да гаси огъня, когато има нужда.

Преди да намери съвършената си сродна душа обаче, Салма е съкрушена след много разочарования. Смята, че никога няма да се омъжи и да има щастлив брак. Като по-млада бърза да намери човека, с когото ще прекара остатъка от живота си, и в отчаянието си често пренебрегва недостатъците на неподходящи господа. Това оставя горчилка у нея, отчайва я. До момента, в който във Венеция не намира истинската любов. Днес Хайек би искала да може да каже на по-младото си Аз, за да си спести много драма: “Хей, успокой се. Ще получиш страхотен съпруг, който ще те обожава”.

Името на перфектния мъж е Франсоа-Анри Пино - изтънчен французин, умел бизнесмен, великодушен филантроп. Мъж с внушителна фамилия, син на Франсоа Пино - третия най-богат човек във Франция, чието състояние се оценява на 37,3 млрд. долара.

Вече всички знаят кой е Франсоа-Анри, след като той и баща му дариха 100 млн. евро за възстановяването на катедралата “Нотър Дам” след пожара, който натъжи света. Щедростта на Пино отключи любопитството към него. Така стана ясно, че съпругът на актрисата е главен изпълнителен директор на PPR, председател и изпълнителен директор на Kering (от 2005 г.), която под неговото ръководство се пренасочва от търговия на дребно към луксозните облекла, като днес притежава брандовете Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Boucheron, Brioni and Pomellato. Той също така е президент на компанията Groupe Artemis (от 2003 г.), притежаваща аукционната къща Christie's, а семейството му е собственик и на футболния отбор “Рен”.

Романът на Франсоа-Анри и Салма започва през 2006 година. Оттогава до днес актрисата споделя едва шепа детайли около запознанството им, но не и как действително се е случило то. Самата тя например не е знаела, че ще има първа среща с някой специален, а е отишла на събиране с много хора. Тогава в живота й влиза човек, който е така различен от това, което тя е очаквала от съвършения мъж. Осъзнава, че той именно е такъв. Звездата от “Фрида Кало” признава, че тогава у нея Анри навярно е видял едно “лудо момиче”.

Но пък изглежда достатъчно достойно, за да му стане съпруга. Още при първата им среща Салма заявява, че иска деца и семейство, а не просто да излиза и да си губи времето с някого, защото вече го е правила прекалено дълго. И двамата са изключително честни един към друг. Актрисата не крие, че в началото дори имала предразсъдъци за хора като Пино - милиардери, които, изглежда, обичат да притежават. Постепенно разбира, че се е заблудила.

Французинът и мексиканката се сгодяват през март 2007 година, а през септември в Лос Анджелис се ражда дъщеря им Валентина. През 2008 година двойката има своите несгоди и дори се стига до раздяла за няколко месеца.

През 2009 година идва официално помирение, скрепено с обещание завинаги - на Свети Валентин те те си разменят брачните халки на тайна церемония в Париж в кметството на Шести район.

Няколко месеца по-късно съпрузите вдигат втора сватба във Венеция в известната опера “Театро Ла Фениче”. Сред гостите са куп знаменитости и видни особи - бившият френски президент Жак Ширак, Боно, Пенелопе Крус, Уди Харелсън, Чарлийз Терон, Емир Кустурица, модната дизайнерка Стела Маккартни и т.н. Семейство Пино не щади средства, разходите около тържеството възлизат на 3,5 милиона долара.

“Мога да се похваля с най-невероятната сватба на света. Всичко беше перфектно с изключение на тортата - разказва Хайек. - Тортата беше ужасна. Това беше модернистичен космически кораб с топки и други странни украси. Някакъв вид научнофантастична инсталация, слепена на парчета, а аз ридаех. Всъщност дори нямаше какво да се реже на тортата. Мисля, че взех една от топките и я хвърлих. Просто исках да я махнат от очите ми и да я скрият някъде.

Беше вкусна, но наистина грозна. И така, когато отидохме на медения ни месец, през нощта, докато спяхме, се събуждах в паника, а мъжът ми питаше: “Какво има? Какво има?”. А аз простенвах: “Тортата! Тортата!”.

В продължение на години се оплаквах от тортата. Така че на 50-ия ми рожден ден съпругът ми се постара да поръча най-красивата сватбена торта. Имаше и порцеланови фигурки на младоженци. Беше толкова красива! Това беше перфектната сватбена торта, която никога не съм имала. Така че за 50-ия ми рожден ден имахме сватбена торта, а той държа най-красивата реч. Това беше най-хубавата част от целия празник. За повода Анри събра всички мои приятели от цял свят. По това време снимахме “Беатрис на вечеря” и когато пристигнах на снимачната площадка, там ме очакваха мексикански мариачи. След като приключихме снимките, всички отидохме на купона, който съпругът ми бе организирал, но най-специалното всъщност беше тортата.” Актрисата не може да остане сляпа за завистта, която нейният брак буди у другите.

“Редица хора са много шокирани, че се омъжих за този, за когото го направих. Но това е просто проява на расизъм. Те не могат да повярват, че тази мексиканка се е сдобила с живота, който има. И се чувстват некомфортно около мен.”

В началото Салма е на седмото небе от идилията на семейния живот и дори обмисля да се откаже от кариерата си в името на съпружеската и майчината хармония. Тогава Анри й казва: “Няма да се примиря с никое мързеливо момиче в дома си. Не се ожених за такова.”

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X